Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon asunto | ”Vino katto tekee tilan korkeaksi”

Uudella alueella on hiljaisessa myynnissä pari vuotta vanha paritalo, jonka piha rajoittuu puistoon.

Kytömaa, tarkemmin Koivunoksan alue, on uudehko ja laajentuva asuinalue muutaman kilometrin päässä Keravan keskustasta.

– Keravalaiset ehkä pitävät aluetta vielä teollisuusalueena, mutta Koivunoksaa rakennetaan ja kaavoitetaan Järvenpään rajalle asti. Se on tosi kivan näköinen yhtenäinen asuinalue, toteaa Uudenmaan Huoneistomarkkinat Oy:n kiinteistövälittäjä Tuomas Maksimainen.

Nyt hän myy alueella paritaloa, joka ei kuitenkaan ole paritalo, vaikka onkin. Mitä ihmettä?

– Kyseessä on sinänsä mielenkiintoinen kohde, koska se on kiinteistömuotoinen. Paritalo on kahden asunnon talo, ja asunnoilla on yhteistä väliseinää. Tässä myytävässä talossa yhteistä väliseinää ei ole, vaan asunnot ovat teoriassa ja käytännössäkin omakotitaloja. Kyseessä on siis kytketty omakotitalo, mutta koska sellaista termiä ei virallisesti ole, niin puhumme paritalosta.

Talo on valmistunut kaksi vuotta sitten. Asuinneliöitä siinä 111. Lisäksi talossa on lämmin ulkovarasto.

Makuuhuoneita on kolme, ja niiden lisäksi talossa on yhtenäistä tilaa olevat olohuone, ruokailutila ja keittiö.

– Talo on yksikerroksinen, mutta olohuoneen vino katto tekee tilan korkeaksi. Seinäpinnat sisällä on maalattu. Lattiat ovat muualla laminaattia, mutta eteisessä on kaakelilattia.

– Joka paikassa on vesikiertoinen lattialämmitys, jota ilmalämpöpumppu pyörittää. Myös ulkovarastossa on vesikiertoinen lattialämmitys, mikä on aika harvinaista.

Keittiö on paikallista väriä, sillä sen kaapistot ja tasot ovat keravalaisesta Sallakeittiöstä.

– Keittiössä on korkeat jääkaappi ja pakastin, keraaminen liesi, ja uuni, jonka erikoisuus on se, että lämpötilaa voi säätää yhden asteen tarkkuudella.

Pihalla on iso terassi. Hallinta-alueella on kokoa 554 neliötä, ja se rajoittuu läheiseen puistoon.

– Tontti on Keravan kaupungin vuokratontti, jonka vuokraoikeus on hallinnanjakosopimuksella jaettu naapureiden kesken. Talo on puurunkoinen ja sen suurelementit ovat Jukkatalon käsialaa.

Talon myyntihinta on 398 000 euroa. Yhtiövastiketta ei ole, koska paritalo on hallinnaltaan kiinteistömuotoinen.

– Laskin talon asumiskustannukset, joissa huomioin tontin vuokran, sähkölämmityksen, vesimaksun ja roskiksen tyhjennyksen. Sain summaksi noin 600 euroa, Maksimainen kertoo.

Remontoidussa taloyhtiössä on myynnissä asunto, jonka ikkunoista aukeaa näkymä kilometrien päähän

Myynnissä talli talolla – Nummenkylässä myynnissä oleva omakotitalo sopii esimerkiksi yrittäjälle, sillä tontilla on iso halli ja reilusti tilaa autopaikoille

Hyrylän keskustassa myynnissä olevassa asunto sopii esteettömyyden ansiosta myös liikuntarajoitteisille