Isokydön päiväkodin peruskorjaus valmistui Järvenpäässä – "Tilat näyttävät nyt avarilta ja muunneltavilta"

Isokydön päiväkodin peruskorjaus on valmistunut. Remontissa saatiin uudistettua tiloja käyttäjien toiveiden mukaisesti avarammiksi ja valoisammiksi, Järvenpään kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Kaupunki päätyi vuonna 1988 valmistuneen rakennuksen peruskorjaamiseen palveluverkkosuunnitelmansa mukaisesti parantaakseen tilojen toiminnallisuutta sekä teknistä kuntoa.

Rakennuttamisesta vastasi Mestaritoiminta Oy. Uudistuneet tilat otettiin elokuun alussa käyttöön.

– Tilat näyttävät nyt avarilta ja muunneltavilta, mitä niiltä haettiinkin. Valon määrä tiloissa on selvästi lisääntynyt, kertoo päiväkodin johtaja Juha Järvinen kaupungin tiedotteessa.

– Syksyn aikana näemme, kuinka hyvin olemme onnistuneet suunnittelussa ja yhteistyössä remontin toteuttajien kanssa.

Mestaritoiminta Oy:n hankkeissa käyttäjät pääsevät vaikuttamaan aina suunnitteluun, niin myös Isokydössä.

Päiväkodin henkilöstö laati tilojen tavoitteeksi pedagogisen suunnitelman, jonka avainsanoja ovat hyvinvointi, leikki ja liikunnallisuus, oppimisympäristön muunneltavuus, laaja-alainen oppiminen, luonto ja metsä sekä luovuus.

– Alun suunnitteluvaiheessa koko henkilöstö pystyi olemaan hyvin mukana. Remontin aikaiset päätökset sen sijaan piti tehdä usein niin nopealla aikataululla, että lähinnä minä ja varajohtajamme pystyimme olemaan mukana päättämässä asioista. Jatkossa prosessia kannattaisi kehittää siten, että myös remontin aikaiset asiat voitaisiin päättää koko yhteisönä ainakin isompien päätösten osalta, pohtii Järvinen.

Mestaritoiminta Oy:n projektipäällikkö Eero Lötjösen mukaan hanke toteutui lähes suunnitellusti. Rakennustarvikkeiden kallistuminen maailmantilanteen vuoksi nosti hieman urakan hintaa.

Talven aikana jouduttiin myös tekemään päätös katon uusimisesta, sillä rakennusaikana havaittu puute kattorakenteissa oli välttämätöntä korjata. Myös käyttäjien toivomat tasoparannukset laitteissa ja kalusteissa nostivat hieman kustannuksia.

– Toiminnan edellytysten varmistaminen laadukkaammilla ja paremmin palvelevilla tuotteilla oli perusteltua Järvenpään kaupungin asettamien pedagogisten tavoitteiden takia. Käyttäjien toiveet pystyttiinkin toteuttamaan niin hyvin kuin vanhojen seinien sisällä vain on ollut mahdollista, toteaa Lötjönen.

Isokydön päiväkodin sisäilman laadukkuus on varmistettu ulkopuolisen asiantuntijan toimesta.

– Tämä kohde on ollut yksi helpommista valvottavista kohteista kosteudenhallinnan kannalta katsottuna. Urakoitsija on toiminut mallikkaasti ja vastuullisesti, eikä mitään huomautettavaa ole ollut, toteaa Raksystemsin kosteudenhallintakoordinaattori Tero Hannula kaupungin tiedotteessa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut