Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Opetus käynnistyy Tuusulassa huomenna – opetus kaikissa kouluissa lähiopetuksessa

Tuusulassa peruskoulut ja lukio aloittavat syyslukukautensa keskiviikkona 10.8. Opetus alkaa kaikissa Tuusulan kouluissa lähiopetuksessa. Koulutiellensä astuu noin 5800 lasta ja nuorta, ja heistä ensimmäistä koulumatkaansa taittaa noin 500 ensimmäisen vuosiluokan oppilasta.

Tuusulan kuvataidekoulu ja Opisto käynnistävät toimintansa elokuun aikana.

Lukuvuoteen 2022–2023 valmistautumisen lähtökohtana on se, että oppilaat ovat lähiopetuksessa, kunnan tiedotteessa kerrotaan. Kouluissa aiotaan huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja kouluilla on saatavilla kasvomaskeja, mutta niiden käyttöä ei edellytetä. Tärkeää on edelleen huolehtia siitä, että oppilaat tulevat kouluun terveinä.

Tiedotteessa kerrotan, että Tuusulan kouluissa aloitetaan Agenda2030-ohjelma, jolla vahvistetaan oppilaiden tulevaisuuden taitoja ja tietoisuutta kestävästä kehityksestä. Ohjelma toteutetaan samoin periaattein kuin Kulttuurikasvatussuunnitelma, joka koskettaa kunnan jokaista oppilasta koulusta tai ikäluokasta riippumatta.

Liikenneturva muistuttaa syyslukukauden alkamisen alla, että turvallisen koulumatkan reitin suunnittelu kodin ja koulun välille on vanhemman vastuulla. Lyhin reitti ei aina ole turvallisin ja usein kannattaakin suosia alikulkuja tienylitysten sijaan, vaikkakin matkasta tulisikin hieman pidempi.

Usein koulumatkat taitetaan yhdessä kavereiden kanssa, joilla voi olla suuri vaikutus lapsen liikennekäyttäytymiseen. Turvallisesta kulkemisesta ja yhteisistä pelisäännöistä koulumatkan aikana kannattaakin sopia yhdessä.

Tuusulan kuvataidekoulun opinnot alkavat kaikilla opintoryhmillä lukujärjestyksen mukaisesti 15.8. alkaen. Uusien oppilaiden jatkohaku vapaille talvikauden pitkien kurssien oppilaspaikoille on avoinna 11.8. saakka. Kuvataidekoulun syksyn lyhytkursseille ilmoittautuminen alkaa 16.8. klo 13.

Tuusulan Opisto toimii Etelärinteen Opistotalossa (Kiekontie 14) kevätkauden 2023 loppuun. Lisäksi Aunelassa (Jääkärinpolku 1) on etenkin kielten ja tietotekniikan opetusta. Ilta-ajan kieltenopetusta on paljon myös Hyökkälän koululla. Opisto muuttaa vuoden kuluttua uuteen Monio-rakennukseen.

Ilmoittautuminen Opiston kursseille alkaa 16.8. kello 13. Opiston kurssivalikoimaan voi tutustua ja kursseille ilmoittautua Opiston kotisivuilta osoitteessa www.tuusula.fi/tuusulanopisto. Opiston opetus alkaa 5.9.