Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon asunto | Rantatiellä myynnissä asunto, joka tarjoaa yksityisyyttä ja rauhaa – tontilla kokoa yli 7000 neliötä

Tuusulan Rantatiellä on myynnissä olevan talon ja tontin koko sekä sijainti näkyy myös hintalapussa.

Tuusulan Rantatiellä on myynnissä omakotitalo, jonka koossa ei ole rakentaessa säästelty. Myös tontilla on reilusti tilaa. Nyt hieman yli 7000-neliöinen tontti oli aikanaan kaksi erillistä tonttia, jotka sittemmin yhdistettiin.

– Tässä on todellakin yksityisyyttä ja ympäristö on hyvin rauhallinen. Sanoisin, että sijainti on tässä se ykkösjuttu. Toisella puolella on peltoa ja toisella puolella naapuritalo, joka ei juurikaan näy, kertoo Sotheby’s International Realtyn kiinteistönvälittäjä Tea Käyhkö.

Hän kertoo, että taloa nyt myyvä perhe rakensi talon itselleen kymmenen vuotta sitten ja Käyhkön mukaan materiaaleihin panostettiin.

– Keittiö on Scavolinin, koneet Gaggenaun ja tasot marmoria, hän nostaa esimerkiksi.

Itse talossa asuinpinta-alaa on 319 neliötä. Huoneita on kahdeksan. Lisäksi löytyy viherhuone, takka-/oleskelutila, kolme kylpyhuonetta, sauna, kaksi erillis-wc:tä, kodinhoitohuone, 4 vaatehuonetta, useita parvekkeita ja/tai kuisteja.

– Huoneet ovat korkeat ja avarat, ja niistä on näkymä järvelle. Talo on laadukkaasti rakennettu ja pidetty.

Kaksikerroksisessa hirsirakenteisen päärakennuksen lisäksi tontilla on autotalli, jonka yhteydessä on sekä kylmä että lämmin varasto. Varastotilaa niissä on yhteensä 67 neliötä.

Omassa rannassa on kaksi saunaa, toinen tavallinen, toinen savusauna.

Lämmitysmuotona on maalämpö ja talo on A-energialuokkaa.

Käyhkön mukaan kohonneet sähkön hinnat eivät ole ainakaan vielä näkyneet arvoasuntojen myynnissä.

– Mutta totta kai maalämmön kaltaiset ratkaisut ovat merkityksellisiä. Jos kyseessä on useamman sadan neliön talo, niin alamme asiakkaan kanssa aika nopeasti pohtia, mikä voisi olla se sähkölämmitykselle vaihtoehtoinen lämmitysjärjestelmä.

Sotheby’s International Realty on keskittynyt myymään erityisesti arvokohteita. Kauppaa tehdään myös yli maan rajojen, ja etenkin Lapin mökit ja huvilat kiinnostavat ulkomaalaisia. Käyhkö toteaa, että arvoasuntojen myynnissä kaupanteon lainalaisuudet ovat aivan samat, kuin missä tahansa asunto- ja kiinteistökaupassa.

– Muuten se onkin sitten oma taiteenlajinsa. Sen lisäksi, että hintalappu on erilainen, on ostajakunta pienempi, kiireisempi ja myös vaativampi, Käyhkö sanoo.

Sarjassa esitellään Keski-Uudenmaan asuntotarjontaa.