Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljän kerrostalon peruskorjaus maksaa lähes 18 miljoonaa euroa 1970-luvun lähiössä Keravalla – "Arvonnousua myös muihin kiinteistöihin"

Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu on allekirjoittanut Keravan Killan peruskorjausta koskevan urakkasopimuksen Saneerauskolmio Oy:n kanssa.

Neljän asuinkiinteistön urakkasopimus eli Killan kakkosvaiheen kokonaiskustannusarvio on lähes 18 miljoonaa euroa.

Se on Nikkarinkruunun 30-vuotisen toimintahistorian suurin peruskorjaushanke.

Nikkarinkruunu kertoo tiedotteessaan, että vanhojen rakennusten purkaminen ja uusien vastaavien rakentaminen tilalle olisi maksanut arviolta 29–31,5 miljoonaa euroa eli noin 11–13,5 miljoonaa euroa enemmän kuin nyt toteutettava peruskorjaus.

Peruskorjaushanke käsittää yhteensä neljä asuinkiinteistöä, joissa on 137 asuntoa.

– Nikkarinkruunu ja Keravan kaupunki omistajana haluavat olla aktiivisesti mukana kehittämässä Keravan Killan aluetta, toteaa Kiinteistö Oy Nikkarinkruunun toimitusjohtaja Ilkka Lahdenperä tiedotteessa.

Peruskorjauksen tarkoitus on pidentää talojen käyttöikää.

Kiinteistöt ja asunnot eivät nykykuntoisina vastaa nykypäivän vaatimustasoa ja vuokralaisten tarpeita.

Nikkarinkruunussa uskotaan, että peruskorjauksen jälkeen edellytykset ja mahdollisuudet vuokra-asuntojen vuokraukselle paranevat merkittävästi.

Peruskorjaustyö alkaa vuodenvaihteessa.

– Killan II -vaihe on osa Killan alueen kehittämishanketta ja toiveena on koko Killan alueen kokonaisvaltainen kehittäminen. Nikkarinkruunun hankkeet vaikuttavat koko alueeseen positiivisesti ja tuovat arvonnousua myös muihin kiinteistöihin, toimitusjohtaja Lahdenperä ennustaa.

Nikkarinkruunun mukaan peruskorjauksen tarve on akuutti, sillä Killan kerrostalojen asunnot ovat huonokuntoisia ja vanhoja, mikä vaikeuttaa ja on merkittävästi jo hidastanut asuntojen vuokrausta.

Killan II vaiheen projektialue on rajattu neljään kiinteistöön, jotka muodostavat yhteisen korttelin osoitteissa Nahkurinpolku 2, 3 ja 5 sekä Kankurinpolku 9.

Nikkarinkruunun yhdessä kiinteistössä on jo parhaillaan käynnissä vastaavanlainen peruskorjaus.

Ykkösvaihe koskee Nahkurinkatu 28 -kiinteistöä, jonka odotetaan valmistuvan tämän vuoden marraskuussa.

Keravan Kilta on 1970-luvulla rakentunut lähiö, joka sijaitsee noin puolentoista kilometrin etäisyydellä Keravan keskustasta.

Alueella on pääosin kerrostaloja. Alueella on 21 asunto- ja kiinteistöosakeyhtiötä, joista Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu omistaa seitsemän.