Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Mehiläiset tekevät paljon muutakin kuin hunajaa – mehiläistuotteilla hoitava Miia Ruokolainen haluaisi edistää pesän ilman hengittämistä: "Hyviä tuloksia on saatu"

Hyvinvointi: Hunajan hoitavat vaikutukset ovat monelle tuttuja. Mutta mehiläispesästä saadaan myös kittivahaa, emomaitoa ja monia muita aineita, joita käytetään esimerkiksi hyvinvointituotteissa.

Luontais- ja perinnehoitaja Miia Ruokolainen harjoittaa apiterapiaa eli tekee mehiläistuotteisiin perustuvia hoitoja. Yksi Suomessa vähän tunnettu hoitomuoto, jota Ruokolainen haluaisi edistää, on mehiläispesän ilman hengittäminen.

– Mehiläispesän ilma on cocktail monenlaisia asioita. Ei oikein edes tiedetä, miten ja miksi se vaikuttaa, mutta hyviä tuloksia siitä on saatu, Ruokolainen summaa.

Yritys: Heinolassa sijaitsevalla Peltosen suksitehtaalla riittää töitä, kun tavoitteena on valmistaa tulevaksi talveksi 80 000 suksiparia. Samalla parilla ei hiihdetä enää syntymästä hautaan. Työntekijöitä kaivattaisiin enemmän.

Matka: Taiteilija Eero Järnefeltin brittiläistyylinen kartano Tuusulanjärven rannalla on oiva matkakohde sekä taiteen ystäville että puutarhoista kiinnostuneille.

Kulttuuri: Kirjailija Leena Lehtolainen kirjoitti libreton oopperaan, joka pohtii naisen asemaa.

– Libreton kirjoittaminen on ollut elämänikäinen haaveeni, sanoo Lehtolainen.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja myös 6 viikon koejakson avulla. Koejakson voit tilata tästä.