Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Halosenniemen öljymaalien salaisuuksista kerrotaan torstain luennolla

Vanhojen mestareiden taideteosten öljymaalit ovat sisältäneet?

Geologian tutkimuskeskuksen professori Alan R. Butcherin torstain 18.8. kello 18 luento kertoo tutkimustuloksista, mitä salaisuuksia Halosenniemen maalituubit ja taiteilija Pekka Halosen maalipaletit kätkevät geologisesta näkökulmasta.

Luento on englanniksi, joitain kohtia käännetään tarvittaessa suomeksi.

Tutkijat, professori Alan R. Butcher ja tohtori Sari Lukkari, kävijät läpi öljymaalituubeja ja maalinkappaleita, jotka analysoitiin GTK:n laboratoriossa Espoossa.

”Mitä taiteilijan maalit sisältävät?” -dokumenttivideo tutkimuksen vaiheista on julkaistu myös Tuusulan museon Youtube-kanavalla ja se on nähtävillä Halosenniemen museon näyttelyssä ”Taiteilijaelämää Halosenniemessä”.

Tuleva luento täydentää kuvaa, mitä kaikkea eri tutkimusmetodit ovat paljastaneet Halosenkin käyttämistä maaleista. Monet maalien ainesosat ovat olleet hyvin myrkyllisiäkin. Myös fossiilien löytyminen oli tutkijoille yllätys.

”The Hidden Secrets of Paint Tubes – Halosenniemen öljymaalien salaisuudet” -luento to 18.8. klo 18. Liput 10 e ennakkoon shop.tuusula.fi-verkkokaupasta.