Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä lukisit seuraavaksi? Tässä Kirkes-kirjastojen lukuvinkit elokuulle

Kirjavinkkejä Kirkes-kirjastojen kokoelmista lapsille ja aikuisille. Varaa osoitteessa kirkes.finna.fi ja nouda omasta kirjastosta.

Aikuisille

Kristin Hannah: Alaskan taivaan alla Lenin isä saa sotatoveriltaan perintönä tilan Alaskasta, perheen levoton vaeltaminen loppuu. Alaskan pitkät kesäpäivät ovat kuitenkin vähässä ja julma talvi saapuu ihan liian pian. Pimeässä vaanii myös isän yhä väkivaltaisemmaksi käyvät kohtaukset. Riipaisevan raaka kuvaus Alaskasta ja vaillinaisista ihmisistä, mutta toivonpilkahdukset pitävät lukijan otteessaan.

Tiina Tuppurainen: Sinä olet perheeni Kirjassa kahdeksankymppinen Anna-Liisa on juuri menettänyt puolisonsa Marjatan. Viisikymppinen Tarja eroa ja muuttaa maaseudulta takaisin Helsinkiin. Nelikymppinen Jasu harrastaa irtosuhteita eikä halua sitoutua. Nautittavaa luettavaa, jossa tärkeät ja kipeätkin kysymykset kohtaavat lämmön, arkisuuden ja inhimillisyyden.

Maija Kajanto: Korvapuustikesä Hyvän mielen kirjassa Kristiina on kyllästynyt työhönsä reseptien kehittelijänä Helsingissä. Kristiina päättää irtisanoutua ja lähtee mummonsa luokse Keski-Suomeen ja ottaa hoitaakseen mummon vanhan kahvilan. Tartu tähän kirjaan, jos kaipaat hyvin kirjoitettua tarinaa, jossa asiat ovat ihanasti ja idyllisesti.

Tietokirjoja aikuisille

Elisa Aaltola: Esseitä eläimistä Eläinfilosofi Elisa Aaltola yhdistää esseeteoksessa filosofisen teoreettisen tietämyksensä omiin kokemuksiinsa ja lapsuusmuistoihinsa. Keskeisenä teemana on eläinten asemaan asettuminen ja kulttuurimme ihmiskeskeisyyden kritiikki. Olo on lukemisen jälkeen toisaalta surullinen, toisaalta toiveikas: näin paljon meillä on tällä planeetalla erilaista elämää jakamassa eloa meidän kanssamme, ja me voimme päättää, miten tätä elämää kohtelemme.

Mikko Takala & Sami Rekola: Street food Japan: koti- ja katuruokaa Japanista Kattava ruokakirja sekä japanilaisen keittiön faneille että niille, joille Japanista tulee mieleen vain sushit. Kirja sisältää sekä runsaasti erilaisia reseptejä että tietoa japanilaisesta ruokakulttuurista. Luvut on jaettu eri alueiden mukaan ja kokattavaa riittää moneen makuun. Suurimman osan resepteistä pystyy tekemään ilman matkaa erityiskauppoihin eivätkä reseptit ole liian vaikeita.

Lapsille ja nuorille

Dhonielle Clayton ym.: Blackout Täsmäkirja elokuun viimeisille kesäpäiville. Kun New Yorkin sähköt katkeavat, kuusi hurmaavaa rakkaustarinaa alkaa. Helleaallon kourissa kärvistelevä, pimeä kaupunki pitää sisällään erilaisia nuoria ja suuria tunteita. Novelleissa pohditaan identiteettejä, rakastutaan, syvennetään ystävyyksiä ja kohdataan uusia mahdollisuuksia.

Nelli Hietala: Vuokko Vehma: elämä ja teot Vuokko Vehma on 13-vuotias, jolla on mutkikas perhetausta ja erikoinen (upea!) pukeutumismaku. Kun kokkikerhoon pölähtää pääkaupunkiseudulta toinen outolintu, tilanne muuttuu kertaheitolla ja kuviksen kiusallinen parityöprojektikin tarjoaa uusia haasteita… 11–14 -vuotiaille valloittava kertomus omana itsenä olemisesta.

Hanna Kökkö: Pallo on pyöreä, Nikki Dundee! Kuudesluokkalainen Niki muuttaa äitinsä kanssa Santakylän pikkukaupunkiin, jossa kaikki pyörii jalkapallon ympärillä. Koska Niki on kiinnostuneempi onkimisesta, lukemisesta ja historiasta, hänestä tulee luokan ykköstykin, Mimmin, silmätikku ja pilkan kohde. On siis opeteltava pelaamaan. Se on vain helpommin päätetty kuin tehty.

Sundin, David: Kirja, joka ei halunnut tulla luetuksi Tämä kuvakirja ei halua tulla luetuksi. Jätä kirjaston hyllyyn. Jos nyt kuitenkin satut lainaamaan ja avaamaan kirjan, huomaat, että kirja tekee kaikkensa lukemisen estämiseksi. Kirja yrittää lentää pois, sanat sivuilla vaihtuvat toisiin, ne pienenevät ja sitten taas suurenevat, ja yhtäkkiä sivulla onkin ‒ krokotiili!