Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpää käynnistelee uuden kaupunginjohtajan hakua – osa haluaisi pestistä määräaikaisen

Järvenpään kaupunginjohtajan haku käynnistyy kolmen viikon päästä, ja uusi kaupunginjohtaja pyritään valitsemaan marraskuussa.

Kaupunki hakee uutta johtajaa nykyisen kaupunginjohtajan Olli Naukkarisen siirtyessä Kanta-Hämeen hyvinvointialueen Oma Hämeen johtajaksi.

Järvenpään kaupunginhallitus päätti, että kaupunginjohtajan haku pyritään saamaan auki 8.9. ja sitä jatketaan 29.9. saakka. Haastateltavat valitaan lokakuussa.

Haastatteluiden jälkeen tavoitteena on tehdä henkilöarvioinnit viikolla 41–42 ja kaupunginhallitus pyrkii saamaan esityksensä asiasta valtuustolle 31.10.2022. Kaupunginjohtaja pyritään valitsemaan valtuustossa 14. marraskuuta.

Samalla kun kaupunginhallitus päätti aikataulusta, päätettiin myös, että viran ehtona on ylempi korkeakoulututkinto, johtamiskokemus ja kunnallishallinnon tuntemus.

Demarivaltuutetut Pirjo Komulainen ja Eemeli Peltonen olisivat halunneet, että kaupunginjohtaja olisi valittu määräajaksi, kahdeksaksi vuodeksi. Ehdotus ei saanut kuitenkaan muilta kannatusta, joten enemmistön päätöksellä kaupunginhallitus päätti esittää, että virka olisi toistaiseksi voimassa oleva. Lopullisesti asian päättää valtuusto.

Olli Naukkarisen reilut neljä vuotta kestänyt pesti Järvenpään kaupungin johdossa päättyy 31. elokuuta, mutta käytännössä hän pitää sitä ennen pois vuosilomiaan.

Kaupunginjohtajan sijaisena toimii hallintojohtaja Iiris Laukkanen, kunnes uusi kaupunginjohtaja aloittaa virassaan.

Päivitetty 18.8. klo 11.10: Täsmennetty, että työsuhteen voimassaolosta päättää lopullisesti valtuusto.