Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keravan kirjaston e-palveluissa saattaa ilmetä kirjautumisongelmia

Keravan kaupungin omatoimikirjastossa ja Kirkes-kirjastojen e-palveluissa saattaa ilmetä kirjautumisongelmia, kertoo Keravan kaupunki verkkosivuillaan.

Kirjasto pyytää asiakkaita olemaan yhteydessä, mikäli palveluihin kirjautuminen ei onnistu. Ongelmia voi olla kirjautumisessa esimerkiksi Finna-verkkokirjastoon, omatoimiaikana kirjastoon tai kirjaston e-palveluihin.

Keravan kaupungin tiedotteen mukaan ongelmat johtuvat siitä, että Kirkes-kirjastot poistavat tietokannastaan käyttämättömiä asiakastietoja viiden vuoden välein tietosuojasyistä.

Eilen torstaina tehdyssä poistossa on poistunut myös sellaisten henkilöiden asiakastietoja, jotka käyttävät vain kirjaston e-palveluja, tietokoneiden varausohjelmaa tai omatoimikirjastoa, mutta eivät ole lainanneet, varanneet tai uusineet fyysistä aineistoa viiteen vuoteen.

Jos asiakastiedot on poistettu eikä palveluun pääse kirjautumaan, Keravan kaupungin kirjasto tekee asiakkaalle uuden kirjastokortin. Sen saa maksutta mistä tahansa Kirkes-kirjastosta käymällä paikan päällä ja esittämällä henkilöllisyystodistuksen.

Keravan kirjaston henkilökunta pahoittelee tilanteesta aiheutuvaa haittaa ja vaivaa.