Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon kysymykset | ”Politiikka voi olla hyvin raadollista” – Annina Nuutinen ihailee hoitajia, on kiitollinen perusarjesta ja kysyisi Miina Sillanpäältä tämän vaikuttimista

Mikä on elämässä parasta juuri nyt?

– Parasta on perhe, hyvät ystävät ja terveys. Se, että elämä on mielekästä ja olen onnellinen ja kaikki on pääosin mallillaan.

Mikä sai sinut politiikan pariin?

– Minulla on vahva terveydenhuollon tausta. Olen nähnyt paljon ihmiskohtaloita ja ihmisten eri taustoja sekä sen, miten päätökset heihin heijastuvat ja vaikuttavat arjessa. Se on herättänyt minussa halun vaikuttaa ja tehdä hyvää.

Mitä ajatuksia Sanna Marinin bilevideokohu herättää sinussa?

– Toisaalta ymmärrän sen kohun, onhan kyseessä pääministeri. On hyvä, että asiasta käydään keskustelua. Se tuntuu surulliselta, että mennään hyvin henkilökohtaiselle tasolle ja aletaan arvostella muun muassa äitiyttä. Politiikka voi olla hyvin raadollista. Toivon, että kaiken keskellä nähtäisiin myös ihmiset politiikan takana.

Jos saisit tavata kenet tahansa historian henkilön, kenet tapaisit ja mitä hänelle sanoisit?

– Haluaisin tavata Miina Sillanpään. Hän oli uraauurtava nainen ja tunnettu tasa-arvo edistäjä. Haluaisin kysyä hänen vaikuttimistaan ja siitä, miltä tuntui siinä ajassa olla sen kaltaisessa roolissa. Uskon, että hänkin oli aikamoisessa tulikasteessa. Haluaisin tietää, miten hän on sen rummutuksen kestänyt.

Mikä hetki on ollut käänteentekevä elämässäsi?

– Tietenkin lasten syntymät ja äidiksi tuleminen, mutta myös rakkaiden menetykset. Ne ovat olleet kovia paikkoja. Oman lapsen menetys oli vaikea paikka. Elämässä on paljon hyvää, mutta vastaan tulee myös tragedioita, jotka muuttavat meitä ihmisinä.

Milloin olet onnellisimmillasi?

– Kun näen, että läheisilläni on hyvä olla. Kun saan olla lasten kanssa ja nauttia vaikkapa ihanasta kesäpäivästä. Tai kun joku asia, jota olen edistänyt, on lähtenyt eteenpäin.

Mikä on oppi, jonka haluat siirtää eteenpäin lapsillesi?

– Haluan opettaa sen, että elämä ei kohtele aina oikein ja eteen tulee murheita ja huolia, mutta niistä selviää. Seuraava päivä tulee aina. Toivon, että heillä on rohkeutta puuttua epäkohtiin ja pitää myös oma puolensa.

Ketä ihailet?

– Ihailen meidän terveydenhuollon rautaisia ammattilaisia ja heidän jaksamistaan ja kantokykyään. Toimin esimiestehtävissä palvelupäällikkönä ja saan joka päivä ihailla hoitajia, jotka ovat kokeneet kovia aikoja korona-aikana ja sen jälkeen.

Mistä olet kiitollinen?

– Olen kiitollinen perusarjesta; siitä, että minulla on perhe, koti pään päällä ja hyvä työpaikka, josta nautin. Olen ensihoidossa nähnyt, miten pienestä elämä voi olla kiinni. Olin itsekin pari kuukautta sitten pahassa autokolarissa, jossa olisi voinut käydä todella huonosti Olen kiitollinen, että saan mennä vielä kotiin ja minulla on kaikki raajat tallessa.

Kulttuurituottaja haluaisi katsella elokuvia Järvenpäässä ulkona isolta screeniltä

Katja Ståhl: ”Kuvittelin, että en ole äitihahmo”

”Istuin juhannuksena sateessa ja yritin pitää nuotiota yllä” – Altti Uhlenius on onnellinen lomalla vaimonsa kanssa ja suuttuu myrskyisästi itselleen