Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yltääkö järvenpääläiskirja Vuoden kotiseututeokseksi? Bjarne Westermarckin tarina ylsi kilpailun finaaliin

Bjarne Westermarckin merkitystä Järvenpäässä käsittelevä kirja on päässyt Vuoden kotiseututeos -finaaliin.

Tuhat rautaa tulessa – Bjarne Westermarck Järvenpäätä ja Suomea rakentamassa teoksen ovat toimittaneet Tuula Siltasari-Peltonen, Ritva Järvenpää, Sami Karhu ja Pauliina Jurmu. Sen on julkissut Bjarne Westermarckin perinneyhdistys 2021.

Kirjassa kerrotaan mm. kuinka Järvenpään kartanon isäntä Bjarne Westermarck 1920-luvulla ryhtyi rakentamaan Järvenpäästä asutus- ja pienteollisuuskeskusta.

Vuoden kotiseututeos -finaalissa järvenpääläisteos kilpailee yhdessä Nokiottat – Kuortane ja kuortanelaiset 1860–1960 sekä Vääksy – kertomuksia kanavakylästä -kirjojen kanssa.

Finalistit valittiin 40 kirjan joukosta.

– Kilpailuun tuli tänä vuonna paljon keskenään erilaisia ja korkeatasoisia teoksia, raadin puheenjohtajana toiminut historioitsija ja kotiseutukirjojen asiantuntija Jukka Hako kommentoi vuoden kirjasatoa Suomen Kotiseutuliiton tiedotteessa.

Palkinnon saajan valitsee tänä vuonna ritarikuntien kansleri ja Kansallisarkiston pitkäaikainen johtaja Jussi Nuorteva. Hän julkistaa voittajan Turun kirjamessuilla lauantaina 1. lokakuuta kotiseutukirjallisuutta käsittelevässä keskustelutapahtumassa.

Vuoden kotiseututeoksen palkitsemisella kannustetaan kotiseutukirjojen tekijöitä ja tuodaan näkyvyyttä kotiseutukirjallisuudelle.