Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdessä: Kirjailija Emmi Itäranta haluaa herättää ajatuksia mutta ei saarnata – "Halusin lukea kaunokirjallisuutta, joka nostaisi esiin huolen meidän planeetasta"

Kulttuuri: Emmi Itärannan kauniskieliset romaanit syntyvät hitaasti. Palkittuun Teemestarin kirjaan pohjautuva elokuva Veden vartija saa pian ensi-iltansa.

Vaikka Itärannan romaanit herättelevät näkemään, miten ihmisten toimet tuhoavat maapallomme, saarnaavaa tai alleviivaavaa otetta ei niistä löydy.

– Haluaisin ajatella, että kirjallisuudella ja muillakin taiteen lajeilla on mahdollisuus herättää ajatuksia. Yksi syy siihen, miksi lähdin kirjoittamaan Teemestarin kirjaa oli se, että halusin lukea kaunokirjallisuutta, joka nostaisi esiin huolen meidän planeetasta ja ilmastonmuutoksesta.

Ajassa: Neuvostoliiton viimeinen johtaja Mihail Gorbatshov kuoli tiistaina vakavan ja pitkäaikaisen sairauden seurauksena.

91-vuotias Gorbatshov oli Venäjällä vieroksuttu mutta lännessä arvostettu johtaja, joka sai vuonna 1990 Nobelin rauhanpalkinnon.

Ruoka: Syksy alkaa sieniretkestä. Hyviä ruokasieniä kannattaa kerätä talteen ja säilöä tulevan talven varalle.

Asuminen: Raimo Tissarin antiikintäyteisessä kodissa riittää ihmeteltävää ja tarinoita.

– Joitakin tällainen tyyli voi ahdistaa, mutta minä viihdyn kodissani. Täällä kaikki muu on vanhaa, vain sängyn ostan aina uutena, toteaa Tissari.

Laboratorio: LAB-ammattikorkeakoulun kalustetestauslaboratorio Lahdessa on tarkoin varjeltu paikka, jonne on pääsy vain neljällä henkilöllä. Se on Suomen ainoa puolueeton huonekalualan testauslaboratorio.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja myös 6 viikon koejakson avulla. Koejakson voit tilata tästä.