Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-Uudenmaan Priden kunnat lupaavat parannusta yhdenvertaisuuteen

Keski-Uudenmaan Priden kunnat Tuusula, Järvenpää, Kerava ja Nurmijärvi ovat antaneet yhdenvertaisuuslupauksia. Yhteisen ihmisoikeusjuhlan lisäksi kunnat sitoutuvat muun muassa päivittämään tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmiansa ja ottamaan käyttöön turvallisemman tilan periaatteita, kerrotaan kuntien yhteisessä tiedotteessa.

Järvenpään kaupunki lupaa laajentaa turvallisemman tilan periaatteita koko kaupunkiin. Turvallisen tilan periaatteita pilotoidaan Järvenpään Taidemuseolla pride-tapahtumissa. Järvenpään kaupunki kohdentaa yhtäläisten oikeuksien puolesta tehtävää työtä nuorille järvenpääläisille, joiden oikeuksia koronarajoitukset ovat erityisesti rajoittaneet. Toimintamuotoja ovat muun muassa nuorisopalveluiden ihmisoikeusteemaiset välitunnit, etuoikeuskävelyt ja keskustelun herättely yhdenvertaisuudesta.

Keravan kaupunki luo turvallisemman tilan periaatteet, jotka ulottuvat vähitellen kaikkiin kaupungin tiloihin.

Nurmijärven kunta lupaa päivittää tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmansa vuonna 2023. Nurmijärven kunta lupaa yhdenvertaista kohtaamista ja toisen kunnioitusta kaikessa toiminnassaan. Lupauksen toteutumista seurataan ja arvioidaan kunnan johtoryhmässä.

Tuusulan kunta lupaa ottaa käyttöön uuden tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmansa vuonna 2023. Uudistustyö käynnistyy syksyllä 2022 ja suunnitelma laaditaan yhdessä tuusulalaisten kanssa. Yhdenvertaisuussuunnitelma edistää asukkaiden, palveluiden käyttäjien, henkilöstön ja luottamushenkilöiden yhdenvertaisuutta kunnan toiminnassa. Suunnitelman toteutusta seurataan vuosittain kunnan johtoryhmässä, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnassa, kunnanhallituksessa ja valtuustossa.

Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi. Priden sanoma on, että jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä.

Tänä vuonna Keski-Uudenmaan Pridea vietetään lukuisissa ennakkotapahtumissa ja yhteisessä pääjuhlassa 3.9. Jokelan tiilitehtaalla kello 15-24. Tuusula, Järvenpää ja Kerava lisäksi liputtavat Pride-lipuilla 2.–4.9.

Ohjelma: tuusula.fi/pride