Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon asunto | Tässä kolmiossa on kaikki tarpeellinen, muttei mitään liikaa – "puistonäkymä lähes keskellä Keravaa"

Hieman erilaisessa taloyhtiössä myynnissä olevasta kolmiosta aukeaa puistonäkymä, mutta keskustaan on matkaa vain satoja metrejä.

Keravan Sompiossa on myynnissä kerrostalokolmio taloyhtiössä, jollaisia ei tule vastaan ihan joka päivä. Yhtiössä on vain kuusi asuntoa. Yksi on omassa siivessä sijaitseva entinen omakotitalo, muut laajennuksen yhteydessä vuonna 1990 rakennettuja erikokoisia asuntoja yksiöistä neljään huoneeseen ja keittiöön.

– Tässä tontilla oli aiemmin pelkästään omakotitalo. Rakennusoikeutta oli kuitenkin jäljellä niin paljon, että omistaja päätti tehdä laajennuksen, avaa OP Koti Uusimaan kiinteistönvälittäjä Jussi Niemistö taloyhtiön syntyhistoriaa.

Nyt myynnissä oleva asunto on 77 neliön kokoinen. Neliöitä Niemistö kuvaa sanoin ”kaikki tarpeellinen, mutta ei mitään turhaa”. Asunnossa on kolme makuuhuonetta, avonainen keittiö, olohuone, sauna, vaatehuone ja parveke.

– Yhdessä makuuhuoneessa on oma sisäänkäynti. Huone sopii tarvitessa alivuokralaiselle tai vaikkapa toimistoksi, jolloin asiakkaiden ei tarvitse kulkea paraatioven kautta. Tai sitten siitä voi tulla itse pikkutunneilla sisään ihan salaa, Niemistö veistelee.

Tässä on puistonäkymä lähes keskellä Keravaa.

Pari vuotta sitten remontoidusta keittiöstä löytyy induktioliesi, astianpesukone ja jääkaappipakastin. Kaapistot ovat korkeakiiltovalkoiset.

Kylpyhuone on sekin remontoitu muutama vuosi sitten, ja kaikki asunnon seinät on maalattu tämän vuoden kesäkuussa. Lattiat ovat makuuhuoneissa laminaattia, muualla pari kuukautta sitten hiottua mosaiikkiparkettia.

– Mosaiikkiparketti on alkuperäinen. Kun vanhan mosaiikkiparketin hioo, niin se ei yhtään häviä uudelle, Niemistö lupaa.

– Tämä parketti on liimattu betoniseen alustaan suoraan, eikä sen alla ole parketin alusmateriaalia, kuten kelluvissa parketeissa. Siksi se ei kopise, hän jatkaa.

Parvekkeen suunta on pohjoiseen, jossa sijaitsee taloyhtiön pihamaa. Kokoa tontilla on 1408 neliötä.

– Tässä on puistonäkymä lähes keskellä Keravaa. Tie on päättyvä, joten läpiajoa ei ole. Ja tuosta kun tunnelin läpi kulkee, niin onkin jo Keravan keskustassa palveluiden äärellä.

Koska taloyhtiö on varsin pieni, on tavoite se, että kaikki osakkeenomistajat osallistuvat niin päätöksentekoon kuin taloyhtiön huoltoon ja hoitoon.

– Hallituspaikka on, jos ei nyt ihan pakollinen, niin suotava ainakin. Ja kuten pienissä taloyhtiöissä yleensäkin, niin yhdessä tekemällä saadaan hoitovastike pienemmäksi.