Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jatka lausetta | Tarja Määttä ei voi vastustaa suklaatarjouksia, eikä välitä pienestä sotkusta – "Elämä on elämistä varten"

Tarja Määttä ei voi vastustaa suklaatarjouksia, näpertelee joskus pienten tavaroiden parissa ja saattaa puhdistaa paikkoja kylässäkin.

En olisi ikinä uskonut… että tässä elämäntilanteessa olen niin monessa mieluisissa työtehtävissä mukana. Jäin pari vuotta sitten eläkkeelle. Hetken olin eläkkeellä, mutta sitten perustin oman yrityksen, Villikodin. Nyt olen ammattijärjestäjä, Roselius-säätiön toiminnanjohtaja ja mukana Suomen Ammattijärjestäjät ry:n toiminnassa.

Olen loistava… järjestelijä, tietenkin. Sekä nauramaan itselleni ja tilanteille, joihin joudun aina välillä.

Järjestellessäni kotia, huomaan… joskus näperteleväni pienten tavaroiden parissa. Mutta jos on tarve saada aikaiseksi nopeasti näkyvää, niin teen sen tosi nopeasti. Sitten ei kannata katsoa vaatehuoneeseen tai komeroihin.

Haluaisin matkustaa… Afrikkaan. Olen nähnyt Minun Afrikkani -elokuvan useamman kerran. Ne maisemat ovat jääneet mielen sopukoihin.

Noloa myöntää mutta… mutta olen kova kaatuilemaan ja telomaan itseäni. Viimeksi kaaduin toukokuussa Tuusulan Hyrrän edessä. Siihen tuli ihmisiä välittömästi, ja he auttoivat minua ja koiraani ja soittivat ambulanssin. Haluaisin välittää kiitokset auttajilleni ihanasta ja nopeasta avusta. Selvisin onneksi tilanteesta kuudella tikillä silmäkulmaan.

Sotku ei haittaa, jos se ei haittaa itseä eikä ala haitata normaalia elämää.

Haluaisin oppia… kärsivällisyyttä.

Kotiini paras puoli on… viihtyisyys. Haluan aina luoda omasta kodista itselleni harmonisen mutta myöskin energisen paikan. Koti on sekä lepo- että energiapaikka. Uskon tilan energiaan.

Voisin syödä pelkästään… suklaata. Kun näen tarjouksia, joissa saa viisi levyä kympillä, yritän kävellä ohi, mutta usein palaan lopulta takaisin ja tartun tarjoukseen.

Sotku on…. elämää. Ehkä kuvitellaan, että kun olen ammattijärjestelijä, niin kotonani on aina täydellisen siistiä. Ei se niin ole. Elämä on elämistä varten, eikä sitä varten, että kaiken pitäisi olla just eikä melkein. Sotku ei haittaa, jos se ei haittaa itseä eikä ala haitata normaalia elämää.

Inhoan luonteessani… ehdottomuutta. Uskon kuitenkin, että menen sen suhteen parempaan suuntaan.

Minut saa liikuttumaan… ihan kaikki. Sukellan aina kaikkiin asioihin hieman liikaa ja menen samalla mukaan ihmisten mielentiloihin.

Kun kukaan ei näe… saatan kylässä tai yleisissä vessoissa puhdistaa hanan ympäristön.

Minulla on pakkomielle… laittaa kaikki paperit pinoon, kun lopetan työt. Uusi päivä on mukava aloittaa puhtaalta pöydältä.

Ihailen… ihmisiä jotka, vastoinkäymisistä huolimatta jaksavat säilyttää elämänmyönteisyyden ja iloisuuden.

Jokaisen kannattaisi joskus hakea… apua, kun sitä tarvitsee. Jos on sairas ja väsynyt, niin voi hakea vaikka siivousapua. Myös ammattijärjestäjän työn osuudesta saa nykyään 60 prosenttia kotitalousvähennystä.