Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Ruokaa riittää, mutta uhkat kasvavat – "Haavoittuvuuksia ei aina osata ajatella silloin, kun asiat ovat hyvin"

Ajassa: Suomen ruokajärjestelmä on selviytymiskykyinen, eikä ruoka ole edelleenkään loppumassa, sanoo aihetta tutkinut Irene Kuhmonen. Tämä ei silti tarkoita, ettei haavoittuvuuksia olisi.

– Jos tulee huono satovuosi, voimme ostaa viljaa muualta. Mutta entäs jos emme voisikaan? Haavoittuvuuksia ei aina osata ajatella silloin, kun asiat ovat hyvin. Siksi uhkien pohtiminen on tärkeää, Irene Kuhmonen painottaa.

Tutkijat Irene ja Tuomas Kuhmonen tekevät etätöitä maatilalla ja pohtivat, millainen ruokajärjestelmä toimisi tulevaisuudessa.

Terveys: Potilasvakuutuskeskukseen on tänä vuonna tehty keskimäärin 766 potilasvahinkoilmoitusta kuukaudessa. Ilmoitetuista potilasvahingoista korvaukseen johtaa tuoreimman tilaston mukaan vain hieman yli neljännes.

Hyvinvointi: Päihdeongelmaisia naisia voitaisiin auttaa paljon tehokkaammin, sanoo selviytymistarinoista kirjan kirjoittanut Hannele Nykänen.

– Päihdehoidossa asiakkaan ajatellaan lähtökohtaisesti olevan mies. Ajanviete, ruoka, kaikki on suunniteltu miesten ehdoilla, kertoo Nykänen.

Kulttuuri: Informaatioilmasto on muutoksessa. Toinen toistaan villimmät uskomukset ja salaliittoteoriat valtaavat alaa ja toimivat tehokkaana käyttövoimana populistiselle politiikalle.

Ajassa: Panttilainaamon asiakkaat tarvitsevat usein nopeasti lainaa. Valtaosa panttilainoista lunastetaan takaisin.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja myös 2 kuukauden jaksolla. Koejakson voit tilata tästä.