Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä lukisit seuraavaksi? Tässä Kirkes kirjastojen lukuvinkit syyskuulle

Kirjavinkkejä Kirkes-kirjastojen kokoelmista lapsille ja aikuisille. Varaa osoitteessa kirkes.finna.fi ja nouda omasta kirjastosta.

Kaunokirjallisuus

Helena Immonen: Operaatio Aavikkokettu (CrimeTime 2022). Operaatio Punaisesta ketusta tutut Riina, Mikael ja Joni Koivu ratkaisevat kyberiskua ja salamurhaa. Mukana myös CIA ja Venäjän sotilastiedustelupalvelun agentit. Tapahtuu Suomessa ja Afganistanissa. Turvallisuuspolitiikkaan perehtyneen kirjoittajan vakoilutrilleri.

Hector Malot: Koditon (1878), (Otava 1898-1899 / Helmivyö 2022). Klassikkokirjailija käsittelee lasten ja naisten turvattomuutta yhteiskunnassa lapsen näkökulmasta - tuttuja teemoja myös suomentajan (Teuvo Pakkala) omissa kirjoissa. Teos on filmatisoitu useita kertoja, viimeksi 2018.

Stine Pilgaard: Metriä sekunnissa (WSOY 2022). Kun nuori perhe muuttaa uudelle seudulle, ryhtyy äiti paikallislehden kysymyspalstan hoitajaksi. Ongelmat ovat rajattomia ja vastaukset sen mukaisia.

Tietokirjallisuus

Mikko Huhtamies: Seitsemäs vyöhyke – Pohjoista merihistoriaa (1200-1600) (Siltala 2022). Itämeren ja Suomenlahden historiaa keskiajalta Ruotsin suurvaltakauden alkuun. Jo tuolloin Suomella tervantuottajana oli merkittävä kansainvälinen rooli laivanrakennuksen alalla.

Hanna Jensen: Äitini muistina: toinen kierros (Siltala 2022). Alzheimerin tautiin sairastuneita vanhempiaan hoitanut Jensen on kulkenut tämän polun kahdesti. 2013 ilmestyi teos 940 päivää isäni muistina. Mistä voimavarat, kun läheinen muuttuu oudoksi? Avuttomuuden tunne on molemminpuolinen, mutta terveen tulee ymmärtää sekä sairasta että itseään.

Irene Vallejo: Papyrus - kirjan katkeamaton tarina (S&S, 2021). Kuka uskoisi, että kirjainten ja kirjoittamisen historiasta saa näin vetävän tietoteoksen? Kaikille, jotka haluavat liitää historian siivin halki vuosisatojen antiikista nykypäivään.

Lasten- ja nuortenkirjallisuus

Paula Noronen: Yökoulu ja pelottava peli (Tammi, 2022). Vampyyrityttö Martta ja zombipoika Paavo kavereineen ovat pelästyttäneet yökouluun matkaavat lapset. Rehtori Frankenstein kutsuu heidät puhutteluun. Seurauksena on korikallo-ottelu koulujen kesken. Kauhistuneet yökoululaiset haluavat luovuttaa saman tien. Eikä terveydenhoitaja Piikkikammoinen päästä kaikkia terveystarkastuksesta läpi. Rehtori kutsuu paikalle apujoukkoja. Kuka voittaa pelin?