Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpään teatterin suurmusikaalina Titanic ja ensi-ilta lähestyy

Järvenpään teatteri täyttää tänä vuonna 50 vuotta ja juhlavuoden kunniaksi teatteri tuo näyttämölleen Titanic-musikaalin.

Järvenpään teatteriin esityksen ohjaa Heikki Paavilainen.

– Yhteisöllisyyden tunne kannattelee teoksen kohti tärkeää sanomaa, eli mihin ahneus voi viedä meidän yhteiskuntamme ja maapallomme? Tärkeä sanoma tänä maailman aikana, pohtii Paavilainen.

15.4.1912 matkustajalaiva RMS Titanic vei mukanaan Atlantin syvyyksiin yli 1500 ihmistä, joiden joukossa oli 43 uudesta ja paremmasta elämästä Amerikassa haaveillutta suomalaista.

Musikaali on eeppinen kertomus unelmista, ahneudesta, haaveista, rohkeudesta, pelosta ja sankaruudesta. Ajaton muistutus ihmisyyden voimasta ja tärkeydestä.

Maury Yestonin vuonna 1997 säveltämä ja sanoittama ja Peter Stonen käsikirjoittama Titanic-musikaali on voittanut viisi Tony-palkintoa.

Hämeenlinnan ja Rauman kaupunginteattereiden johtajana toiminut Paavilainen on ohjannut lukemattomia musikaaleja. Musikaalin kapellimestari Jussi Hongisto vastaa Titanicin musiikin ja laulujen sovituksista sekä johtaa myös esitysten ammattilaisorkesteria.

Teatterin lähettämässä tiedotteessa kerrotaan lisäksi, että koreografi Jere Jääskeläinen vastaa yli 40 esiintyjän liikehdinnästä ja tansseista. Titanicin näyttämökuvan Järvenpää-talon Sibelius-saliin on suunnitellut lavastaja Mikko Rantanen ja esiintyjien puvustuksesta vastaa Sinikka Zannoni.

Musikaalin ensi-ilta on 17.9. Järvenpää-talon Sibelius-salissa. Musikaali toteutetaan yhteistuotantona Järvenpään kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kanssa.