Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Johanna Janhonen teki Wikipediassa harvinaista työtä, kunnes sai porttikiellon sen englanninkieliseen osaan

Ajassa: Maailman suosituinta tietosanakirjaa ylläpitävät vapaaehtoiset. Palkkaa päivityksistä saavat kirjoittajat ovat Wikipediassa kuuma peruna.

12 vuotta Wikipediaan työkseen kirjoittaneesta Johanna Janhosesta on harhaluulo, että kuka tahansa voisi muokata sen tekstejä.

– Periaatteessa voi, mutta jos ei noudata sääntöjä, muokkaukset otetaan hyvin äkkiä pois, Janhonen kertoo.

Lemmikit: Hanne Ihanus etsi koteja kissanpennuille jo lapsena. Nyt Ihanuksen päätyö on eläinten auttaminen. Eläinsuojeluneuvojana hän on kohdannut silkkaa piittaamattomuutta, mutta myös eläinrakkaita omistajia, joiden ote arjesta lipsuu.

Kulttuuri: Voiko mielipiteitä muokata kielikurssin tai elokuvanäytännön avulla? Kansainvälinen kulttuuriyhteistyö monipuolistaa suomalaista kulttuuritarjontaa ja vieraiden kielten opetusta. Ukrainan sota on kuitenkin saanut monet pohtimaan yhteistyön taustoja.

Kulttuuri: Kirjailija George R. R. Martin yritti vuosia saada läpi ideansa huippusuositun Game of Thrones -sarjan seuraajasta ja onnistui lpulta. Myös House of the Dragonissa nähdään petoksia, valtataisteluita ja lohikäärmeitä. Paljon lohikäärmeitä. Julkaisemme The New York Timesin artikkelin kokonaisuudessaan.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja myös 2 kuukauden jaksolla. Koejakson voit tilata tästä.