Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

3D-printatut pihvit Suomessa kauppoihin ensi vuonna – Yksi helsinkiläisravintola antaa esimakua jo nyt

Ruokateknologian kehitys on huimaa: esimerkiksi ruoan tulostamisen yleistymistä on odotettu jo pitkään, mutta nyt se alkaa toden teolla toteutua.

Espoolainen MeEat Food Tech alkaa tuoda Suomeen Redefine Meatin "lihatuotteita", jotka valmistetaan kasviperäisistä proteiineista, kasvirasvoista ja luonnollisista väreistä ja aromeista. Tuotteet ovat täysin vegaanisia, eivätkä sisällä eläinperäisiä ainesosia.

Aluksi New Meat -pihvejä saa vain ravintoloista, tällä hetkellä helsinkiläisestä ravintola Emosta. Suomen lisäksi tuotteita on saatavilla yhteensä noin 250 ravintolasta Isossa-Britanniassa, Saksassa, Alankomaissa ja Israelissa.

Kauppojen hyllyille 3D-printatut pihvit on tarkoitus tuoda Suomessa jo ensi vuonna.

– Verrattuna muihin kasviproteiinituotteisiin 3D-tulostuksen etu on se, että sillä pystytään imitoimaan hyvin tarkasti lihan rakennetta esimerkiksi pihveissä. Tämä vaikuttaa suutuntumaan ja osin myös makuun, arvioi Redefine Meatin globaali kaupallinen johtaja Adrian Sagman.

Kolmiulotteisesti tulostettua "lihaa" oli Suomessa ensimmäisen kerran maisteltavissa viime toukokuussa Messukeskuksessa järjestetyillä Gastro Helsinki -messuilla. Messukeittiössä oli mahdollista testata Redefine Meatin kasviproteiinituotteista jauhelihaa, kebabia, burgeria ja 3D-printattua flank steakia.

MeEat Food Tech edustaa Redefine Meatia Suomen markkinoilla.