Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen paras olut 2022 on savuisa bock Virolahdelta – Tuusulaan sarjavoitto

Tuusulalainen Maku Brewing saavutti sarjavoiton torstaina ratkenneessa Suomen paras olut -kilpailussa.

Voitto tuli stoutien ja porttereiden sarjassa, jossa tuusulalaispanimo nappasi voiton 10-prosenttisella Imperial Stoutillaan.

Kokonaiskilpailun voiton vei tänä vuonna kymenlaaksolaisen Takatalo & Tompuri Breweryn KASKI Savubock.

Virolahden Ravijärven kylässä valmistettava 6,5-prosenttinen savuisan täyteläinen olut vakuutti sekä suomalaiset että kansainväliset tuomarit kilpailun finaalissa.

Oluessa käytettävä mallasohra ja kaura tulevat omilta pelloilta. Panimo on perheyritys ja sitä pyörittävät Mikko ja Marjo Suur-Uski.

– KASKI Savubock on hitaasti avautuva, tasapainoinen ja moniulotteinen savuolut. Finaalituomaristo lämpeni savubockille vasta useamman maistelun jälkeen, mutta ylistykselle ei ollut tulla loppua, kun tuomaristo sen makuun kerran pääsi, kommentoi tuomariston puheenjohtaja Mariaana Nelimarkka tiedotteessa.

Suomen paras olut -kilpailua järjestää Suomalainen Olut ry, jonka jäseniä ovat Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto sekä Pienpanimoliitto. Käytännön järjestelyistä vastaa Olutliitto.

Kilpailun voittajat julkistettiin Ravintola Perhossa 8. syyskuuta. Sarjavoittajia (max. 5,5 %) on myynnissä S-ryhmän valikoiduissa myyntipisteissä ympäri Suomen.

– Kilpailussa kaikki oluet ovat samalla viivalla, koska ne arvioidaan täysin sokkona, sanoi kilpailujohtaja, Olutliiton Anikó Lehtinen tiedotteessa.

– Emme julkaise osallistuvien panimoiden nimiä kisassa, ettei tuomareillamme ole ennakko-oletuksia. Näin vain oluen maku ratkaisee. Tuomarimme edustavat laajasti suomalaista olutmakua: sekä harrastajia, ravintola- ja kaupan alaa, olutmediaa kuin harrastustaan aloittelevia oluenystäviä. Tuomariksi haetaan ja jokaisen täytyy suorittaa tuomarikoulutus ennen kisaa.

Tuusulalainen Maku-panimo räätälöi oluen Suomen parhaimmalle hampurilaisravintolalle

Maku Brewingin Jussi Tamminen rakastaa budjettien näpertelyä ja herkistyy kanakorin äärellä