Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yli sataa lasta salakuvattiin Tuusulan ja Tikkurilan uimahalleissa – hovioikeus alensi naisen rangaistusta

Helsingin hovioikeus lievensi torstaina naisen rangaistusta jutussa, jossa mies ja nainen muun muassa salakuvasivat yli sataa lasta uimahallien pukuhuoneissa. Heidät tuomittiin kymmenistä salakatseluista ja lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä.

Lisäksi tuomio tuli törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, koska he olivat olleet sukupuoliyhteydessä 15-vuotiaan lapsen kanssa. Mies tuomittiin myös useista muista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista sekä väkivaltarikoksista.

Micke Johannes Markkanen, 33, sai käräjiltä seitsemän vuoden vankeusrangaistuksen. Hän valitti hovioikeuteen, mutta perui sittemmin valituksensa. Näin ollen käräjätuomio jäi hänen osaltaan voimaan.

Iida Miina Maria Markkanen, 28, sai käräjiltä viiden vuoden tuomion. Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin naisen syyllistyneen samoihin tekoihin, mutta piti oikeudenmukaisena yhteisenä rangaistuksena niistä neljää vuotta vankeutta.

Tuusulan uimahalli mainitaan salakuvauspaikkana syksyn 2018 ja kevään 2019 välisenä aikana oikeuden pöytäkirjoissa useita kymmeniä kertoja. Osassa naisen kuvaamia tallenteita asianomistajat ovat täysin alasti, osassa osittain pukeutuneita tai verhoutuneita esimerkiksi pyyhkeeseen. Nainen on tekohetkillä ollut samassa pukeutumistilassa lasten kanssa ja esittänyt puhuvansa puhelimessa, ja pystynyt näin kuvaamaan lapsia ilman, että nämä ovat tekohetkellä siitä tietäneet. Salakuvauksen uhrit olivat alle 16-vuotiaita.

Rikoksista muitakin liittyi Keski-Uudellemaalle. Lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksiä oli tapahtunut Järvenpäässä, samoin kuin miehen saama tuomio dopingrikoksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta.

Mies ja nainen salakuvasivat yli sataa lasta uimahalleissa, tuomittiin myös 15-vuotiaan törkeästä hyväksikäytöstä