Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon kysymykset | Eemeli Peltonen ei halua oikoa mutkia suoriksi ja voisi puhua jalkapallosta aina ja kaikkialla

Mikä elämässä on parasta juuri nyt?

Tällä hetkellä elämässäni asiat ovat aika hyvässä tasapainossa. Päivätyöt, luottamustoimet ja vapaa-aika muodostavat hyvän kokonaisuuden, jossa riittää sopivasti tavoitteita, haasteita ja vastapainoa.

Jos saisit taikasauvan ja se vieläpä toimisi, mitä sillä tekisit?

Päättäisin Ukrainan sodan. Pari muutakin taikaa tähän maailmaan pitäisi loihtia, mutta aloittaisin Ukrainasta.

Milloin olet onnellisimmillasi?

Kun saan tehdä hyvässä porukassa jotain sellaista mistä pidän. Luottamushenkilönä toimiessa usein kaikista palkitsevin asia on se, kun pystyy saavuttamaan ratkaisun johonkin ongelmaan.

Mikä saa sinut vihaiseksi?

Aika harvoin olen kovinkaan vihainen. Mutta kun joskus niin käy, niin se johtuu yleisestä kyvyttömyydestä asettua toisen ihmisen asemaan. Erityisesti meidän päättäjien pitäisi pystyä enemmän astumaan niiden ihmisten saappaisiin, joita päätöksemme koskettavat.

Ketä ihailet?

Tässä nostan esiin Väinö Tannerin, 1900-luvun merkittävän yhteiskunnallisen päätöksentekijän. Se, mitä hänessä ihailen, oli kyky nähdä yli erilaisten yhteiskunnallisten ja poliittisten raja-aitojen, toimia sillanrakentajana ja koota kansakuntaa vaikeina aikoina yhteen.

Mikä hetki on ollut käänteentekevä elämässäsi?

Se, kun kahdeksannella luokalla asetuin ehdolle nuorisovaltuuston vaaleihin Kartanon koulussa Järvenpäässä. Se oli ensikosketukseni yhteiskunnalliseen päätöksentekoon ja käänteentekevä siksi, että sillä tiellä olen edelleen.

Missä näet itsesi kymmenen vuoden päästä?

Toivon, että saan silloinkin työskennellä yhteiskunnallisten asioiden äärellä. Se, että missä muodossa, jääköön vielä myöhempien aikojen ratkaistavaksi.

Millainen päätöksentekijä olet?

Pidän itseäni rauhallisena ja pitkäpinnaisena päätöksentekijänä. Kovin räväkkä en ole koskaan kokenut olevani, enkä halua sellaiseksi tulla. Teen mieluummin rauhassa ja haen kompromisseja kuin hätiköin ja yritän laittaa mutkia suoraksi.

Mistä asiasta ei mielestäsi voi puhua liikaa?

Jalkapallosta ja erityisesti meidän paikallisen JäPSimme edesottamuksista ja tulevaisuuden näkymistä. Niistä voisin puhua ylettömiin.

Jos saisit tavata kenet tahansa historian henkilön, kenet tapaisit ja mitä hänelle sanoisit?

Menisin aikakoneella Järvenpään taajaman perustajan ja Järvenpään kartanon viimeisen isännän Bjarne Westermarckin luokse. Kiittäisin häntä hänen elämäntyöstään, joka pani alulle nykyisen Järvenpään kehityksen ja kertosin samalla, että hänen elämällään oli kaikista vaikeuksista huolimatta todella suuri merkitys tuleville polville ja myöskin nykyiselle Järvenpäälle.