Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuusulassa parannetaan Kaukjärvenrantaa – työ alkaa tällä viikolla

Tuusulanjärven rannalla sijaitsevassa Kaukjärvenrannassa aloitetaan puiston perusparannustyöt tällä viikolla, kertoo Tuusulan kunta tiedotteessaan.

Nykyisen heinikkoisen Kaukjärvenrannan yleisilme muuttuu täysin perusparannuksen ansiosta. Kunnostustyö valmistuu kesäkuussa 2023.

Urakassa perusparannetaan puistopolkuja, rakennetaan yksi uusi puistopolku, valaistus, kivimuuri ja pergola sekä uusitaan kalusteita. Lisäksi puistoon rakennetaan uusia istutusalueita, ja nykyisiä nurmialueita kunnostetaan.

Massiivisiin istutusalueisiin on tulossa monipuolinen valikoima kasveja, lähes 150 perenna- ja ruusulajiketta. Osa puistoa jätetään selvemmin luonnontilaiseksi niityksi.

Kaukjärvenrantaan tulee myös mahdollisuus järjestää tapahtumia. Vahvistetut puistopolut ja nurmialueet on suunniteltu kestämään raskaiden ajoneuvojen painon, mikä mahdollistaa esimerkiksi väliaikaisen tapahtumalavan kuljettamisen puistoon.

Puistoon on myös tulossa pyöräilijöille pyöränhuoltopiste, jossa voi pysähtyä laittamaan ilmaa renkaisiin. Lisäksi puistoa aiotaan pitää kunnossa myös talvella.

Kaukjärvenrannan alueella tulee liikkumaan työkoneita puiston rakentamisen aikana ja puisto tullaan aitaamaan tarvittavilta osin. Puistoalue pyritään pitämään käytössä ensi talvena. Urakoitsijana toimii GRK Infra Oyj.