Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä Mikä Teatteri esittää: Jukolan leivän Seitsemän sisarta

Mikä Mikä Teatteri sai Tuusulan kunnalta ehdotuksen tuottaa esityksen Aleksi Kiven syntymän 150 vuotta kunniaksi.

Teatteriväki mietti asiaa ja pyysi kirjailija Kirsti Mannista päivittämään Seitsemän veljestä 2000-luvulle ja naisten esittämäksi.

Manninen tarttui aiheeseen välittömästi, vaikkakaan täysin mutkatonta ei naisten taluttaminen Jukolaan ollut, joten pohjakuviota piti hiukan ravistella, kerrotaan teatterin tiedotteessa.

Tärkeänä pidettiin, että klassikkoteoksen tärkeät elementit säilyvät ja että teksti kunnioittaa kirjailijan ajatusta.

Manninen perusti Jukolan Leipä Osakeyhtiön. Siskosten äidin perinnönjaon jälkeen tilanne kärjistyy kun sisarten on opeteltava digilukutaitoja Eerikan johdolla.

Perheen päänä on itsetietoinen ja äkkipikainen Jukolan Leipä Osakeyhtiön toimitusjohtaja Johanna. Laura on luonnossa viihtyvä ja hiljainen, Tiina on iloluontoinen asiakaspalvelija, Sinikka herkkä ja taikauskoinen, Annikki sovinnollinen ja harkitseva. Tuulikki on mielipiteiltään ehdoton ja Annikin kaksoissisko.

Näytelmässä siirrytään Kuusamon Impivaaraan, jonne tytöt karkaavat, savusaunakin syttyy tuleen ja koirasudet saartavat sisaret. Veljeksille kirjoitettu pilkkalaulukin kuullaan, tietysti tytöille kirjoitettuna.

Näytelmä kunnioittaa vanhaa hyvällä tavalla humoristisesti. Kunnioitus Seitsemään veljestä kohtaan näkyy henkilöhahmojen keskinäisessä arvojärjestyksessä, sanailussa ja näytelmän elementeissä.

Näytelmän kauppaneuvos Ahlqvist, IT- konsultti Venla Lukkarinen, naisjuristi Lotta Lönnqvist ja kiukkuinen koirasusien kasvattaja Viivi Viertola ovat vaikuttaneet Aleksis Kiven elämään..

Digilukutaidon osaaminen päivittää Jukolan leivän 2000-luvulle ja tämän teksti myötä näytelmä sopii myös naisten esitettäväksi.

Seitsemän sisarta -näytelmän ensi-ilta on Teatteri Mestalla la 8.10. klo 18. Aleksis Kiven juhlavuoden esitys on Aleksis Kiven päivänä ma10.10. klo 18, seuraavat esitykset ke 12.10., pe 14.10., su 23.10., ke 2.11. ja pe 4.11. Liput 20 e/17 e eläkeläiset ja opiskelijat

Lippuvaraukset www.mmteatteri.com Tiedustelut ja ryhmämyynti p. 0400 434226