Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Estonia oli Markku Hassisen pysäyttävin työtehtävä

Henkilö: Markku Hassisen pysäyttävin työtehtävä oli Estonian uppoamispaikalla. Kontra-amiraalilla on toinen ura muusikkona.

Ilmiö: Lapin kullan kimallus saa monet palaamaan joka vuosi Tankavaaran kultakentille.

Historia: Karoliina Partanen ja Pekka Kantanen ovat löytäneet 1800-luvun lopun vanhoista pöytäkirjoista vahvistuksen sille, että Minna Canth ja Kuopion naisyhdistys saivat kolme säätyvaltiopäivämiestä esittämään naisille valtiollista äänioikeutta ja vaalikelpoisuutta jo 1897. Silloin Kustaa Killisen, Ivar Kyanderin ja August Herckmanin aloite ei vielä tuottanut tulosta, mutta loi pohjaa vuoden 1906 maailmanhistorialliseen lakimuutokseen.

Ulkomaat: Hiljattain edesmennyt kuningatar Elisabet II toimi esimerkkinä 1900-luvun lopun muotityylille, joka heijasti naisen valtaa ja auktoriteettia.

”I have to be seen to be believed” eli ”minun on erotuttava, jotta olen uskottava”, kuului kuningattaren kuuluisa lausahdus.

Elisabet II käytti pukeutumisessaan tätä periaatetta siitä lähtien kun hänestä tuli hallitsija 25-vuotiaana vuonna 1952.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja nyt ilmaiseksi. Koejakson voit tilata tästä.