Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jatka lausetta | Juha Saurama liikuttuu, kun nuoret voivat pahoin ja ihailee valmennettavia urheilijoitaan – "He ovat jokainen ainutlaatuisia"

Juha Saurama voisi syödä pelkästään jouluruokaa, ja liikuttuu, kun nuoret voivat pahoin.

En olisi ikinä uskonut… että opiskelen valmentajaksi. Aikanaan nuorena urheilijana mietin usein valmentajia ja sitä, mistä he saavat kaiken motivaation ja energian tehdä työtä muiden hyväksi.

Valmentaessa saatan monesti… ihailla kaikkien urheilijoidemme kykyä suoriutua niistä valtavan kovista henkisistä sekä fyysisistä rasituksista, joihin he kilpailuissa joutuvat. Ihailen etenkin valmentamiani kahdeksaa maailmanmestaria. He ovat jokainen ainutlaatuisia.

Olen loistava… taktikko ja kykenen saamaan urheilijasta hänen parhaansa esille.

Noloa myöntää, että... en tiedä vieläkään tarpeeksi valmennuksesta. Haluan oppia paljon lisää.

Sunnuntaina 25.9. vietettävänä valmentajan päivänä aioin… ortodoksina käydä kello 10 Helsingissä Uspenskin katedraalissa liturgiassa.

Haluaisin oppia… paremmin ehkäisemään valmennuksessa urheilijoiden tulevia vammoja sekä loukkaantumisia. Se, että urheilija pysyy terveenä koko raskaan harjoitus- ja kilpailukauden, on lopulta kaikkein tärkeitä.

Kotini paras puoli on … ehdottomasti puolisoni Maarit Liukolampi.

Voisin syödä pelkästään… jouluruokaa, jota kaipaan ympäri vuoden. Jouluruuista erityisiä suosikkejani ovat laatikot.

Jännitän… kilpailuissa valmennettavieni otteluissa.

Jos saisin yhden toiveen, toivoisin… päättäjiltä yhtä ryhdikästä otetta nuorten huumausaineiden käytön lopettamiseksi kuin mitä koronaepidemiaan resursointiin.

Järvenpäässä rakastan… koko kotikaupunkiani ja erityisesti urheiluun ja liikuntaan tehtyjä investointeja. Liikunta antaa ihmisille valtavasti hyvinvointia.

Tunnen vastustamatonta halua… treenata paljon. Mikäli olisi aikaa, harjoittelisin tai kuntoilisin pari kertaa joka päivä.

Inhoan luonteessani sitä, että… joskus pitkitän asioiden tekemistä. Tekemättömän löytää aina edestä, ja kun aikatauluni on tosi kiireinen, niin se aiheuttaa helposti ongelmia.

Minut saa liikuttumaan… se, kun nuoret voivat pahoin.

Kun kukaan ei näe… suljen silmäni ja otan lyhyet torkut.

En voi sietää… rahan ahneutta ja sen myötä muodostunutta epäoikeudenmukaisuutta.

Minulla on pakkomielle… pitää tavarat järjestyksessä, sillä en voi sietää epäjärjestystä.

Ihailen… jokaista ahkeraa urheilijaa, jota olen valmentanut ja valmennan. Ihailen jokaista tehtäväänsä omistautunutta valmentajakollegaani Järvenpään Kehäkarhuissa.

Jokaisen kannattaisi joskus hakea… rohkeutta kehua toista ihmistä. Hyvien asioiden sanoittaminen lisää hyvinvointia.