Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aholan kesänäyttelyyn ehtii tutustua perjantaihin asti

Mikä yhdistää Zacharias Topeliuksen Lukemisia lapsille satukokoelman taiteilijapainosta, 1930-luvun Kotipuutarha -lehteä, Aapisia ja Juhani Ahon kirjojen kansia? Kaikkien kuvitus on syntynyt Venny Soldan-Brofeldtin taitavasta kynästä.

Taiteilijakoti Aholan yläkerrassa perjantaihin 30.9. saakka esillä oleva Satujen ja tarinoiden kuvanikkari – Venny Soldan-Brofeldt -näyttely esittelee ensimmäistä kertaa Soldan-Brofeldtin monipuolisia kuvitustöitä.

Näyttely raottaa kuvittajan työskentelyä 100 vuotta sitten esittelemällä työvälineitä ja luonnoksia.

Näyttelyssä pääsee myös selaamaan vanhoja kirjoja, joissa on Venny Soldan-Brofeldtin kuvituksia. Esillä olevat kuvitukset ovat Järvenpään taidemuseon omasta kokoelmasta, joka on Suomen laajin kokoelma taiteilijan taidetta.

Aholan leikkitilassa voi kotileikin lomassa värittää Vennyn kuvituskuvia, loikoilla teltassa, hoitaa puutarhaa tai poseerata Aholan poikina, Anttina tai Heikkinä. Aholan pihamaalla odottavat keppihevoset ja riemukkaat pihapelit.

Lisäksi esillä on vastikään Järvnepään taidemuseon kokoelmista konservoidun Venny Soldan-Brofeldtin kirkkaan keltaisissa väreissä maalatun öljyväriteoksen Alppimaisema vuodelta 1930.