Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuosikymmenten ajan A-kilta on tarjonnut ja tarjoaa edelleen päihteetöntä yhteisöllisyyttä

A-kiltatoiminta on suomalainen sosiaalinen innovaatio jo kuuden vuosikymmenen ajalta, jonka toiminta on rohkeaa ja ennakkoluuloja karistavaa raittiutta.

Järvenpään A-kilta on osa Keski-Uusimaalaista Kuumakillat-yhteisöä ja jäsen A-kiltojen liitossa. Yhdistys on perustettu vuonna 1996 ja siinä on jäseniä noin 60.

Killan puheenjohtaja Antti Tamminen toteaa että arvomaailmansa mukaisesti Järvenpään kilta edistää toiminnallisuutta ja osallisuutta turvallisen päihteettömässä yhteisössä.

– Tarve tällaiselle yhteisölle oli ilmeinen erityisesti päihdetoipujien piirissä, Tamminen sanoo.

Kiltamat eli päihteettömät illanvietot ovat jo käsite. Lisäksi on vapaamuotoista yhdessäoloa, pelailua, keskustelua, ruokaa, saunaa, leirejä, retkiä ja tapahtumia.

– Monet mielenterveyden ja riippuvuussairauksien kanssa kamppailevat tarvitsevat vapaamuotoisen, turvallisen ja raittiin kokoontumismahdollisuuden ja osallisuutta yhteisöön, Tamminen kertoo.

Toimintatiloja A-kilta yhdistykselle ovat tarjonneet Järvenpäässä Keusote ja Setlementti Louhela. Kaupunkien ja kuntien hyvinvointiavustukset ja talkootyö ovat mahdollistaneet toiminnan rahoituksen.

Lähiverkostotyö Keski-Uudellamaalla Nurmijärven, Hyvinkään ja Järvenpään yhdistysten sekä Mäntsälän ja Keravan toimintaryhmien kesken on hyväksi havaittu ja jota toteutetaan valtakunnallisesti.

– Kuluvan vuoden tärkein tapahtumamme Järvenpäässä on Asunnottomien Yö maanantaina 17.10. jossa olemme järjestäjämoottorina, Tamminen sanoo.

Artikkeli on osa sarjaa, joka esittelee Keski-Uudenmaan Yhdistysverkoston jäsenyhdistyksiä