Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävimme täällä: | Kakkua ja kissaterapiaa: Kahvila Kissantassussa saa suun makeaksi ja syliinsä kehräävän karvapalleron

”Yksi pala suklaakakkua ja sylillinen kissaterapiaa, kiitos”, voisi hyvin kuulua asiakkaan tilaus kahvila Kissantassussa Järvenpäässä.

Tosin viimeisimmän saa helposti tilaamattakin, sillä Pipsa, Toffi, Leo ja Nekku ovat varsin rohkeita ja seurallisia kissoja.

Kun asiakas saapuu kahvilaan ja riisuu sisäeteisessä kenkiään, odottelee Toffi lasioven takana ja nuuskii sitten ensitöikseen tulijan jalat. Ja kun käsi ojentuu kohti, kissa painautuu sitä vasten ja nauttii täysin siemauksin rapsutuksista.

Kissanelikko on monelle suurin syy tulla piipahtamaan kahvilassa. Samalla voi sitten hakea helpotusta kahvihampaan kolotukseen ja ottaa seuraksi vaikkapa tassupullan tai vohveliraudassa juuri paistetun vohvelin.

– Tassupulla on meidän yksi suosituimpia tuotteita, samoin suklaakakku ja vohveli, kertoo kahvilayrittäjä Katja Berg, joka valmistaa tuotteet itse.

Listalta löytyy myös muun muassa salaatteja, täytettyjä patonkeja, nakkipiiloja, jäätelöä sekä juomista erilaisia kahveja, montaa sorttia haudutettua teetä sekä mehuja ja limuja niin perinteisinä versioina kuin vähän erikoisempinakin.

Kissat pitävät itse huolen siitä, että hakevat tarvittaessa oman rauhan.

– Kissalimu on tehty punaviinimarjoista ja mursulimu mustikoista, Berg kertoo.

Mutta takaisin kissoihin, jotka ovat paikan ehdottomia tähtiä.

Kahvila on kissojen koti. Niillä on pääsy kaikkialle muualle, paitsi keittiöön, jonka ovi pysyy tiiviisti kiinni. Hygieniasäädösten mukaisesti tuotteita ei pidetä vitriineissä, vaan asiakas tilaa ne listalta ja saa herkkunsa suoraan pöytään. Siinä vaiheessa saattaakin Pipsa-kissa jo loikoilla asiakkaan sylissä kehräämässä.

– Tämä luetaan ammattimaiseksi eläinten pitämiseksi eli olen tehnyt aluehallintoviranomaiselle ilmoituksen ammattimaisesta eläinten pitämisestä. Läänin eläinlääkäri tulee käymään täällä kerran vuodessa tarkastamassa, että kissoilla on kaikki hyvin.

Kissat nauttivat huomiosta. Joskus sitä on tarjolla niin paljon, että kissat väsyneinä nukahtavat illalla normaalia aiemmin.

– Lauantaisin meillä käy paljon lapsiperheitä ja lapset rakastavat leikittää kissoja, Berg kertoo.

Kun kissa saa ihmisistä tai leikistä tarpeekseen, se saattaa vetäytyä takahuoneeseen.

– Kissat pitävät itse huolen siitä, että hakevat tarvittaessa oman rauhan. Siitä ei tarvitse huolehtia.

Kahvilan sisäänpääsymaksu on kolme euroa. Sillä rahalla saa nauttia kissojen touhun seuraamisesta ja niiden rapsuttelusta ilman tuotteiden ostopakkoa. Suurin osa kyllä päätyy nauttimaan myös kahvilan antimista.

– Mutta on joku joskus sanonutkin, että ei me ruoan takia tulla, vaan kissojen, Berg kertoo naurahtaen.

Sarjassa esitellään keskiuusmaalaisia paikkoja ja käyntikohteita. Voit ehdottaa toimitukselle piipahtamisen arvoisia paikkoja sähköpostilla osoitteeseen: vu.toimitus@media.fi.

4

Kahvilassa asiakasta tervehtii neljä kissaa