Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Akateeminen Kiuas-Seura palkitsi järvenpääläisen makkaran: "Laadukas juusto pitää chilin kurissa"

Akateeminen Kiuas-Seura ry. (AKS) on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Parhaat yhteispisteet sai järvenpääläisen Wursti Oy:n S-ryhmälle valmistama Kotimaista Chili-Cheddar Raakamakkara. Tunnustuksen kruunasi tuplavoitto: Wurstin Feta-basilikanakki valittiin vuoden parhaaksi nakkimakkaraksi. Akateemisen Kiuas- Seura ry:n raati arvosti voittajamakkarassa etenkin tasapainoista makuprofiilia.

– Laadukas juusto pitää chilin kurissa eikä tule mitään teräviä maku- tai maustepiikkejä, onnistunut chilimakkara, kommentoi Akateemisen Kiuas-Seura ry:n puheenjohtaja Jyri Jämsä vuoden parasta makkaraa.

Jotain ruokatrendien kehityksestä kertoo se, että vuoden parhaaksi makkaraksi valittiin tällä kertaa raakamakkara. Aiemmin lähinnä grillauksessa hyödynnetyt raakamakkarat ovat hiljalleen löytämässä jalansijaa ympärivuotiseen käyttöön.

– Raakamakkarat ovat hyvin monipuolisia ja sopivat monenlaisiin ruokiin, kertoo Wurstin tuotepäällikkö Sallamari Lempinen.

– Kuluttajien kuunteleminen on erittäin tärkeä osa työtämme. Ihmiset haluavat seikkailla erilaisissa makumaailmoissa ja kokeilla impulsiivisestikin uusia tuotteita. Tuttujen tuotteiden lisäksi on tärkeää päästä välillä yllättämään ja tarjota kauppojen hyllyille jotain, mitä siellä ei vielä ole nähty.

Akateeminen Kiuas-Seura on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien ja on kokoontunut arviointi-istuntoihin jo 994 kertaa. Tämän maistelukauden aikana pidetyissä istunnoissa arvioitiin kaiken kaikkiaan 124 makkaraa 9 eri maasta.

Vuoden paras erikoismakkara tulee perheyritykseltä Järvenpäästä – "Me pienemmätkin pääsemme näyttämään kyntemme"

Palkittu Wursti teki Järvenpäästä Suomen siskonmakkarakaupungin – "Makkarassa suutuntuma ja maku ratkaisevat"