Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpään kemikaalivuodossa loukkaantunut menehtyi

Järvenpäässä, Wärtsilän teollisuusalueella maanantaina 19.9. tapahtuneessa kemikaalionnettomuudessa vakavasti loukkaantunut henkilö on menehtynyt.

Kemikaalivuoto Järvenpään Wärtsilän teollisuusalueella – kaksi viety sairaalaan, alueen asukkaita pyydetään pysymään sisällä

– Loukkaantuneen menehtymisen osalta jatkamme tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä ja siihen liittyvä tieto on salassa pidettävää. Sen osalta meillä ei ole asiassa muuta tiedotettavaa, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Krista Vallila Itä-Uudenmaan poliisista kertoo tiedotteessa.

– Jatkamme edelleen onnettomuuteen johtaneiden syiden selvittelyä yhdessä muiden viranomaisten kanssa, Vallila jatkaa.

Rikosilmoitusta asiassa ei toistaiseksi ole poliisin mukaan kirjattu. Poliisi ei kommentoinut toisen onnettomuudessa loukkaantuneen terveydentilasta.

KEMIKAALIVUOTO tapahtui Wärtsilän Levysepänkadulla maanantai-iltana 19.9. Pelastuslaitos tiedotti kello 20 jälkeen, että kemikaali on varmistunut. Yhdistelmä sisälsi useita vaarallisia aineita.

Tukes kommentoi torstaina 22.9. nimittäneensä tutkintaryhmän selvittämään onnettomuutta. Työvirheen epäiltiin aiheuttaneen onnettomuuden.

Tukes epäilee työvirhettä Järvenpään kemikaalionnettomuudessa – tutkinta alkaa

Toimitusjohtaja Järvenpään kemikaalionnettomuudesta: "Syyt selvitetään ja prosessia parannetaan"

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin ylitarkastaja Timo Talvitie kertoi Tukesin joutuneen puuttumaan Kierto Ympäristöpalvelut Oy:n toimintaan useampia kertoja.

– Olemme lähettäneet yritykselle selvityspyyntöjä ja tehneet lisätarkastuksia. Näihin on vastattu, mutta kaikista asioista emme ole saaneet riittäviä selvityksiä, Talvitie sanoi.

Kemikaalia vuotaneen jätelaitoksen toiminnassa havaittu ennenkin puutteita – toiminta saa jatkua ainakin toistaiseksi

Paikalliset ovat vaatineet vaarallisten jätteiden ja ongelmajätteiden käsittelylaitoksen sulkemista.

Keski-Uusimaa selvitti, miten laitos on sitten saanut aikanaan luvan sijoittua niin lähelle asutusta. Laitos on rakennettu 2015, ja jo silloin lähin asutus on ollut vain 160 metrin päässä.

Miksi vaarallisten jätteiden käsittelylaitos saa toimia lähellä asutusta? – ”Kaupungilla ei ole mahdollisuutta lopettaa toimintaa”

Muokattu: Uutista täydennetty.