Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aina voi vaikuttaa – Tuusulan Kirkonkylän koulun oppilaat saivat toivotun koripallokentän

Kirkonkylän koulun oppilaat tuntevat vaikuttamiskeinot, nimittäin keväällä kunnan johdolle luovutettu adressi on johtanut kesän aikana koulun välituntialueen uudistuksiin. Kirkonkylän koulu, joka toimii väliaikaisissa tiloissaan ja sijainnissaan Kirkonkylän kampuksen rakentamisen ajan, on saanut useampia uusia välituntien viettomahdollisuuksia.

Kirkonkylän koulun viime lukuvuoden 5. luokkalaiset kävivät yhteiskuntaopin tunnilla läpi vaikuttamisen mahdollisuuksia, kuten adressin tekemistä. Uusia oppien innoittamana oppilaat totesivat, että koulun pihalla ei ollut riittävästi pelimahdollisuuksia ja, että asialle pitäisi tehdä jotain.

– Pidämme yhdessä koriksen peluusta. Porukalla päätettiin, että kokeillaan kerätä adressi koriskentän puolesta. Pyysimme ensin vain luokkakavereilta allekirjoituksia, mutta meidät yllätti se, että adressi lähti kiertämään välitunnilla ja nimiä alkoi tulla paljon. Myös monet opettajat allekirjoittivat adressin. Emme vielä tässä kohtaa ajatelleet, että adressi johtaa oikeasti koriskentän saamiseen, kertovat adressin ideoijina toimineet nykyiset 6. luokkalaiset Eetu Pekkala, Elias Anttila, Eemeli Seppänen, Samuel Vartiovaara ja Sampo Tuomisto kunnan tiedotteessa.

– Kun adressiin tuli hirveästi nimiä, päätimme viedä sen oppilaskunnan hallituksen edustajille. Sattumalta kouluun oli tulossa käymään pormestari Kalle Ikkelä ja kansliapäällikkö Virpi Sailas. Oppilaskunnan edustajat kävivät ojentamassa adressin heille opehuoneessa. Kesäloman jälkeen koulun pihalla odotti yllätys, kun koriskenttä oli käyty pystyttämässä, jatkavat pojat hymyissä suin.

– Oppilaiden toiveita koulun pihalle, kuten GaGa Ball -kenttä, jalkapallokenttä ja nyt viimeisimpänä myös koripallokorit, on huomioitu ja toteutunut ilahduttavasti. Peli- ja leikkivälineitä koskevat toiveet on huomioitu Liikkuva koulu -tiimissä. 5.-6. luokkalaiset hoitavat välitunneilla liikuntavälinelainaamoa, josta oppilaat saavat käyttöönsä peli- ja liikuntavälineitä lainauskorttia vastaan, listaa Kirkonkylän koulun rehtori Katja Nieminen. Kirkonkylän koulun oppilaille tarjolla olevia mahdollisuuksia.

Monet mahdollisuuksista on toteutettu juurikin oppilaiden ehdotuksista – vaikuttaminen siis kannattaa.