Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä on Keski-Uudenmaan komein liikenneympyrä? – Äänestä suosikkiasi

Keski-Uudellemaalle on tänä vuonna saatu jälleen uutta poikkeuksellista liikennetaidetta kiertoliittymiin.

Keski-Uusimaan lukijoilla on nyt mahdollisuus äänestää alueen hienointa kiertoliittymää, eli kansankielellä liikenneympyrää.

Toimitus on valinnut listalle viisi poikkeuksellista liikenneympyrää, joista lukijat voivat valita suosikkinsa.

Äänestää voi ainoastaan verkossa. Toivomme mukaan myös perusteluja, miksi kyseinen liikenneympyrä on suosikkisi. Huomioithan, että perusteluita voidaan julkaista lehdessä, kun kerromme kilpailun tuloksista.

Äänestysaikaa on 6.10.2022 saakka. Kilpailun tulokset julkaistaan Keski-Uusimaassa äänestyksen ratkettua.

Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvotaan kaksi lippua Helsingin jäähallissa nähtävään The Show – A Tribute to Abba -näytökseen. Huomioithan, että yhteystietoja ei luovuteta toimituksen ulkopuolelle, eikä niitä käytetä muuhun tarkoitukseen.

Kilpailussa mukana olevat kohteet:

Koskenmäen liikenneympyrä, Tuusula

Hämeentien, Nahkelantien ja Koskenmäentien risteyksen liikenneympyrä valmistui 2018. Nurmijärvelle ja Tuusulaan johtavien teiden risteyksessä olevan ympyrän keskellä oleva taideteos on nimeltään Seitsemän veljestä. Taideteoksessa Seitsemän hirsipilaria on valaistu väriä vaihtavin led-valoin.

Ainolanväylän kiertoliittymä, Järvenpää

Ainolanväylän ja Puistotien liikenneympyrä on valmistunut kesäkuussa 2020. Ympyrän keskellä olevat kaislat ovat järvenpääläisen taiteilija Kim Jotunin suunnittelemia. Kaisla-aihe juontaa juurensa Tuusulanjärveen, ja sitä on ollut ideoimassa myös paikallisia lapsia ja nuoria.

Ristikiventien kiertoliittymä, Tuusula

Ristikiventien ja Lahelantien risteyksen liikenneympyrä on valmistunut marraskuussa 2020. Ympyrän keskellä oleva taideteos on jyväskyläisen kuvataiteilijan Samuli Alosen käsialaa. Ritari-nimisessä teoksessa ritariperhonen tarkkailee liikenneympyrän laidalla ympäröivää liikennettä. Perhosteema valikoitui ympyrään, koska Ristikiven teistä osa on nimetty perhosten mukaan.

Kanniston kiertoliittymä, Kerava

Saviontien ja Kannistonkadun risteyksen liikenneympyrä on valmistunut toukokuussa 2022. Ympyrän keskellä oleva taideteos Ajan kerrostumia on syntynyt vantaalaisen kuvataiteilijan Timo Ahon luonnosten pohjalta. Ympyrän keskelle on tehty kolme harmaata betonikumpua, joiden väliin on istutettu elämän puuta kuvaava muotoon leikattu mänty.

Kellokosken kiertoliittymä, Tuusula

Vanhan valtatien ja Toimelantien risteyksen liikenneympyrä ei ole vielä täysin valmis, vaan se valmistuu syksy 2022 aikana. Ympyrän keskellä oleva vanhanaikainen käsin taottu vetonaula on jyväskyläisen kuvataiteilijan Samuli Alosen käsialaa. Teos juontaa juurensa Kellokosken ruukin historiaan, sillä vetonaula oli ensimmäisiä yksinkertaisia ruukissa valmistettuja tuotteita.

Äänestä suosikkiasi täältä löytyvällä lomakkeella.