Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Anikó Lehtinen sukeltaa keskioluen maailmaan tieteellisesti

Uutiset: Ensi kevään eduskuntavaalien ehdokasasettelu etenee eritahtisesti eduskuntapuolueissa. Eniten nimettyjä ehdokkaita on toistaiseksi pääministeripuolue SDP:llä, ilmenee Uutissuomalaisen tekemästä kyselystä puoluesihteereille.

Talous: Suomalainen yritys Finn Recycling on patentoinut menetelmän, jolla jätehiekkaa voidaan kierrättää. Nyt yritys laajentaa toimintaa kaikkiaan 26,5 miljoonan euron rahoituspaketin turvin.

Ajassa: Vantaalaista Jouni Druggia, 53, pelottaa. Hänen 250-neliöisen omakotitalonsa lämmitys on aiemmin maksanut korkeimmillaan 600 euroa kuukaudessa, mutta tulevana talvena kuukauden sähkölasku uhkaa nousta jopa yli 2 000 euron. Miehellä on pahimman skenaarion varalle raju suunnitelma: talon jättäminen kylmäksi.

Kulttuuri: Espoon modernin taiteen museon Nykyaikaa etsimässä -näyttelyn taiteilijoiden käyttämät työkalut ovat uusia, mutta teemat tuttuja. Tekoälyllä on näyttelyssä tärkeä rooli.

– Halusimme rakentaa elämyksellisen näyttelyn, joka sopii kaikille – ei tarvitse olla nörtti tai nykytaiteen tuntija, sanoo EMMAn intendentti Arja Miller

Kulttuuri: Uudessa Marilyn Monroe -elokuvassa on paljon fiktiota. Tästä huolimatta tai juuri siksi se saattaa onnistua kertomaan Norma Jeane Mortensonista jotain, mitä dokumentit eivät ole tavoittaneet.

Ruoka: Radio Helsingin toimittajan, olutasiantuntijan Anikó Lehtisen väitöskirjan aihepiiri poikkeaa tavallisuudesta: keskiössä on nimittäin keskiolut. Lehtinen on kiireinen nainen ja paljastaa nyt myös sen, miten ehtii kaiken.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Tilaa Keski-Uusimaan verkkopalvelut 6 kk:n ajaksi hintaan 4,90e/kk. Tilaa jakso tästä!