Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpäässä kokoonnuttiin nauttimaan leppoisasta tunnelmasta ja säihkyvän kiiltävistä autokaunottarista

Yleisö vaelsi sankoin joukoin lauantaina heti aamupäivästä alkaen Aino areenalle ihastelemaan Pohjoismaista ja Baltiasta saapuneita näyttelyautoja.

Lauantaina aamupäivällä ensimmäistä kertaa Järvenpäässä järjestetty Jenkkiautonäyttely avasi ovensa yleisölle kello 11. Alkuun lippujonot pääsivät venähtämään hetkittäin melko pitkiksikin, mutta ruuhka hälveni ensimmäisten tuntien aikana.

Aino areenan sisällä rock n´roll musiikki soi ja autot säihkyivät viimeisen päälle puunattuina. Ihmiset vaelsivat käytävillä kuvaamassa ja ihastelemassa niitä. Välillä pysähdyttiin juttelemaan vastaantulijoiden kanssa.

Myös areenan asfalttipihalla sekä viereisellä kentällä sai kulkea ihastelemassa jenkkiautoja ulkopaikoilla, jotka täytettiin saapumisjärjestyksessä.

Harri Häll ja Olli Niinisalo olivat saapuneet paikalle rajan takaa Sipoosta. Häll olisi halunnut tuoda oman Cadillac 47-mallisen jenkkiautonsa näyttelyyn, mutta näyttelypaikat sisältä oli jo myyty loppuun puolitoista viikkoa aikaisemmin, kun hän sai tiedon tapahtumasta.

– Harmittaa, että en mahtunut mukaan, mutta mahdollisesti ensi vuonna yritän uudelleen, mies jutteli.

Niinisalo kertoi harrastaneensa 50 vuoden erilaisten moottoroitujen kapistusten parissa puuhailua moottoripyörästä alkaen, mutta jenkkiautoa hän ei omista.

– Minulla on eurooppalainen harrasteauto, mutta sitäpä ei tänne voinut tuoda, hän sanoi.

Lauantain tapahtuma oli kaksiosainen. Päivällä näyttely kesti kello 11–18, jonka jälkeen alkoi Rock N´ Roll Night -iltatapahtuma, joka huipentui ruotsalaisen John Lindberg Trion esiintymiseen kello 22. Häll ja Niinisalo aikoivat osallistua pelkästään päivätapahtumaan. Illalle oli varattuna muuta ohjelmaa.

– Tässä iässä riittää päivätapahtuma, kaksikko pohti.

Näytteilleasettajien seasta erottui selkeästi melko kirkkain värein varustettu osasto, josta isännöi ja emännöi Marko ja Mira Hämäläinen Orimattilasta.

Kaksikko oli osallistunut Jenkkiautonäyttelyyn useana vuonna eri teemoilla, kun se järjestettiin edellisessä paikassa Lahdessa. Tällä kertaa he esittivät 70-luvun piirroshahmoja Jetsoneita.

– Porukkamäärää kun katsoo, niin hyvältä näyttää. Oli rohkeaa lähteä kokeilemaan uutta paikkaa, mutta siinä ei ole minun mielestäni ole mitään pahaa. Me tulemme minne vain, Mira Hämäläinen lupasi.

Marko Hämäläinen kiitteli puitteita ja näyttelyautoja.

– Nähtävää riittää ihan varmasti kaikille. Odotamme viikonlopulta hauskanpitoa ja kohtaamisia ihmisten kanssa. Tapaamme täällä vanhoja tuttuja ulkomailta saakka, hän kertoi.

Tapahtuman järjestäjä Kirsi Ojaniemi seisoi portilla myymässä lippuja. Päivä oli hänelle erityisen jännittävä, kun tapahtuma järjestettiin parin vuoden tauon jälkeen kokonaan uudessa paikassa.

– Näyttely saatiin hienosti pakettiin ja ensikommentit ovat olleet todella positiivisia. Näyttely on aikaisemmin ollut huomattavasti suurempi Lahdessa, mutta pienempi koko ei ole tuntunut ketään haittaavan. Tämä on intiimi ja kodikas paikka, Ojaniemi kiitteli.