Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kävimme täällä | Järvenpään teatterin spektaakkeli saa Titanic-faneilta kiitokset – "Osasimme toki odottaa hyvää, mutta että näin näyttävä!"

Tarina yhdestä maailman tunnetuimmasta merionnettomuudesta yllättää yhä.

Olen juuri istunut reilu pari tuntia Titanicin matkassa Järvenpään Teatterin musikaalissa.

Vaikka tämän maailman tunnetuimman laivan kohtalosta on lukenut ja kuullut lähes kaiken, onnistuu musikaali silti yllättämään. Yllätyn siitä, millaisen spektaakkelin harrastajateatteri on luonut. Ja siitä, miten upeita laulajia sen riveissä on. Yllätyn siitäkin, miten totaalisesti uppoudun tutun tarinan syövereihin ja ahmin siitä aivan uusia makupaloja.

Reilu parituntinen tuntuu vierähtävän ohi yhdessä hetkessä. Lisää, tekisi mieli huudahtaa, kun monikymmenpäinen esiintyjäkaarti lopussa ottaa kumarrellen vastaan yleisön aplodit.

Titanic-faneiksi tunnustautuvat tuusulalainen Riikka Vilja ja lahtelainen Mia Mustaparta ovat esityksen jälkeen monen muun katsojan tavoin hymyssä suin.

Kun lahtelainen Mia Mustaparta taannoin bongasi tiedon tulevasta musikaalista sosiaalisessa mediassa, tarttui hän heti luuriin ja soitti ystävälleen.

Tarina on aina vain yhtä vaikuttava ja koskettava.

Riikka Viljaa ei tarvinnut houkutella, mutta sen Mustaparta tieskin. Fanit päättivät, että musikaali on nähtävä. Titanicin tarinan vetovoima ei tälläkään kertaa pettänyt.

– Tarina on aina vain yhtä vaikuttava ja koskettava, naiset toteavat yhteen ääneen.

He nostavat esiin muun muassa näyttävät joukkokohtaukset, taitavan orkesterin ja onnistuneen puvustuksen.

–Esityksessä tuotiin hyvin esiin sen ajan luokkaeroja, Amerikan unelmaa ja niin yksilöllisiä kuin yhteiskunnallisia tarinoita, Mustaparta pohtii.

– Itselleni koskettavain kohta oli se, kun lapsi joutui eroamaan isästään, Riikka Vilja toteaa.

Mustaparta on itsekin mukana harrastajateatteritoiminnassa kotikaupungissaan.

– Osasimme toki odottaa hyvää, mutta että näin näyttävä! Ensemblen koko kyllä yllätti ja se, miten hienosti se oli toteutettu, Mustaparta kehaisee.

– Ja elävä musiikki kantoi alusta loppuun, Vilja jatkaa.

Seuraavan kerran musikaali on nähtävissä Järvenpää-talon Sibelius-salissa perjantaina 7. lokakuuta. Sen jälkeen on vielä 11 näytöstä, joista viimeinen on 12. marraskuuta. Peruslippu musikaaliin maksaa 38 euroa.

Järvenpään teatterin juhlavuoden ohjelmiston avasi Mika Waltarin komediaklassikko Gabriel, tule takaisin. Hersyvän hauskaksi, mutta sydämettömäksi kuvailtu komedia palaa Kellariteatteriin 23.10. yhteensä kymmenen esityksen ajaksi. Peruslippu tähän esitykseen maksaa 25 euroa.

Sarjassa esitellään keskiuusmaalaisia paikkoja ja käyntikohteita. Voit ehdottaa toimitukselle piipahtamisen arvoisia paikkoja sähköpostilla osoitteeseen: vu.toimitus@media.fi.