Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue lisää näköislehdestä: Retkeilyn kuuma trendi on nyt pakettiauto

Kotimaa: Sähköauton moottorissa saattaa olla vain noin 20 liikkuvaa osaa, kun polttomoottoriauton voimansiirtojärjestelmässä niitä on jopa yli 2 000. Kun sähköautot yleistyvät, autokorjaamot joutuvat sopeutumaan uuteen tilanteeseen.

– On laskettu, että jos otetaan puhdas sähköauto ja verrataan polttomoottoriautoon, työsuoritusmäärät tippuvat yhteen kolmasosaan, kertoo Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

Tiede: Tiedevilpistä tehdään yhä enemmän ilmoituksia.

Asuminen: Elina Pasila, 40, osti talon Kouvolan Museokorttelista ja huomasi pian asuvansa aikakapselissa. Rakennuksen historia on melko tarkkaan tiedossa, mutta esinelöytöjen kanssa hän on tarvinnut museon ja Instagram-yhteisön apua.

Ajassa: Yhä useampi pakettiauto saa uuden elämänä retkeilyautona. Aihetta käsittelevässä suomalaisessa Facebook-ryhmässä on yli 17 000 jäsentä.

– Kahden viime vuoden aikana tämä on yleistynyt Suomessa ihan valtavasti. Uskoisin, että koronalla on ollut siinä jokin merkitys, sanoo Vancraft Finland -yrityksensä kautta retkeilyautoja rakentava ja vuokraava Mikko Suomalainen.

Kulttuuri: Iron Sky -elokuvien ohjaaja Timo Vuorensola luuli koronan alkaessa, että nyt kaikki työt loppuvat. Hänellä on kuitenkin pitänyt kiirettä: Juuri ensi-iltansa on saanut Jeepers Creepers Reborn -kauhuelokuva ja tänä vuonna on valmistumassa toinenkin Vuorensolan ohjaama elokuva.

Lue liite tänään näköislehdestä.

Näköislehti kuuluu kaikkiin Keski-Uusimaan tilauksiin. Aktivoi lukuoikeutesi tästä.

Voit kokeilla Keski-Uusimaan verkkopalveluja kolmen kuukauden ajan hintaan 4 euroa / kuukausi. Kokeile kolme kuukautta!