Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuolemat varjostivat Itä-Uudenmaan poliisin kulunutta viikkoa

Itä-Uudenmaan poliisia työllistivät viime viikolla pahoinpitelyt, kotihälytystehtävät, kortittomat kuljettajat, kuolemaan johtanut liikenneonnettomuus ja henkirikoksen tutkinta. Lisäksi poliisi on selvittänyt elokuun lopussa Sipoossa tapahtuneiden vahingontekojen sarjan.

Tehtävät painottuivat viikonloppuun

– Viikko oli varsin kiireinen ja tehtäviä hoidettiin noin 1800. Vajaa 900 sijoittui viikonloppuun ja erityisesti viikonloppuyöt olivat vilkkaita. Alkutietojen mukaan viikon yli sadasta kotihälytystehtävästä kolmannes oli väkivaltaan liittyviä, kertoo komisario Jarmo Ojala.

Nuorten liikehdintä ja keskinäinen nahistelu on syksyn tulon myötä lisääntynyt.

– Pahoinpitelyrikoksia kirjattiin 72, joista 31 yleisellä paikalla ja 41 yksityisillä paikoilla, eli kodeissa. Viikko oli synkkä. Kaksi nuorta menehtyi Porvoossa liikenneonnettomuudessa ja yksi henkilö Nurmijärvellä henkirikoksen uhrina, Ojala jatkaa.

Liikennepoliisia työllistivät viikonloppuna kortittomat kuljettajat, kovat nopeudet ja kokoontumisajojen valvonta.

– Liikenteestä tavattiin viikonloppuna ainakin kuusi kuljettajaa, joilla ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Kaasujalkaakin painettiin taas reippaan puoleisesti ja 16 kuljettajan epäillään syyllistyneen vakavaan piittaamattomuuteen ja kahdeksan törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Näistä mainittakoon kuljettaja, jolle mitattiin kuudenkympin rajoitusalueella nopeudeksi 145 kilometriä tunnissa, kertoo komisario Katri Lehti.

– Isoja kokoontumisajoja Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella havaittiin kolme. Näissä tapahtumissa yritettiin viritellä kumin polttoa ja kiihdytysajoja mutta isommat ylilyönnit saatiin onneksi estettyä poliisin läsnäololla ja hajottamalla kokoontumiset, Lehti jatkaa.

Keravalla Ahjontiellä tapahtui 30. syyskuuta perjantaina iltapäivällä pakettiauton ja polkupyöräilijän välinen onnettomuus suojatiellä.

– Onnettomuus tapahtui, kun Keravan suunnasta tullut pakettiauto törmäsi polkupyörällä pyörätietä pitkin Keravan suunnasta ajaneeseen ja vasemmalle suojatielle kääntyneeseen pyöräilijään. 13-vuotias pyöräilijä loukkaantui onnettomuudessa ja hänet kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi, kertoo rikoskomisario Krista Vallila.

Poliisille on tehty rikosilmoitus metsään hylätyistä rakennus- ja kotitalousjätteistä sekä auton osista. Toiminta on jatkunut Tuusulassa Kannistontiellä sijaitsevassa metsikössä ainakin pari vuotta ja paikalle tuodaan uusia jätteitä kaiken aikaa.

– Rikosilmoituksen asiasta oli tehnyt lähistöllä asuva, joka oli tehnyt myös haittailmoituksen kuntaan. Kansalainen oli omaehtoisesti käynyt keräämässä jätteet pois ja toimittanut ne jäteasemalle, kertoo rikoskomisario Vallila.

– Tämänkaltainen toiminta ei ole missään nimessä hyväksyttävää ja sen lisäksi henkilö voi näin toimiessaan syyllistyä rikokseen. Tuusulan tapauksessa rikosnimikkeenä on ympäristörikkomus. Rakennusjätteet, vanhat sohvakalustot ja pesukoneet, autonrenkaat ja öljykanisterit eivät kuulu luontoon, vaan ne tulee jokaisen itse toimittaa kierrätyspisteisiin tai kaatopaikalle, Vallila muistuttaa.