Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ikäihmisten asumista ja ympäristöä suunnitellaan työpajoissa Keravalla – "Suuntaviivoja ikäystävälliselle tulevaisuudelle"

Yhteisöllisyyttä edistävän ikäystävälliset kylät -hankkeen työpajat käynnistyvät Keravalla.

Hankkeessa laaditaan kaksi konseptia, joita käytetään asumisen ja rakennetun ympäristön suunnittelussa. Konsepteja varten kerätään ideoita loka–marraskuussa Vantaalla ja Keravalla järjestettävissä työpajoissa.

Työpajoissa eri-ikäiset ja erilaisista taustoista tulevat keravalaiset ja vantaalaiset ideoivat, millainen on ikäystävällinen tulevaisuus: miten asutaan, millaiset palvelut auttavat arkea, millainen kaupunkiympäristö edistää osallisuutta ja miten teknologiaa voidaan hyödyntää ikäystävällisessä kaupungissa.

Keravan eläkeläiset ry:n jäsenet ennättivät varaamaan ensimmäisen työpajan perinteisen maanantaikerhon yhteyteen 10. lokakuuta. Kaikkiaan työpajoja järjestetään syksyn aikana noin 20.

– Tavoitteena on luoda suuntaviivoja ikäystävälliselle tulevaisuudelle, joka tarjoaa mahdollisuuden aktiiviseen ja turvalliseen elämään kaikenikäisille ja kaikenlaisille asukkaille. Työpajoihin on kutsuttu vanhus- ja vammaisjärjestöjen lisäksi kulttuuri- ja kielitaustaltaan monitaustaisia kaupunkilaisia ja työntekijöitä kaupungin eri toimialoista, lapsia- ja nuoria unohtamatta, hankkeen projektipäällikkö Irma Rantonen kertoo tiedotteessa.

– Hankkeessa hyödynnetään palvelumuotoilun menetelmiä. Asukkaiden ja asiakkaiden lisäksi on tärkeää, että myös palveluntuottajien ja henkilökunnan tarpeet otetaan huomioon konseptien muotoilussa, Rantonen toteaa.

Kehitteillä olevat konseptit sisältävät ideoita, suunnitteluohjeita ja periaatteita tulevia asuinalueita ja palveluita varten. Konseptit syntyvät neljän osa-alueen ympärille: asumisen vaihtoehdot, palvelut, kaupunkiympäristön laatu ja julkiset tilat sekä teknologiset ratkaisut. Konseptit julkistetaan huhtikuussa 2023, jonka jälkeen tuloksia voidaan hyödyntää alueiden suunnittelussa.

Ympäristöministeriön Ikääntyneiden asumisen toimenpideohjelma on rahoittanut hanketta 80 000 eurolla. Hanke toteutetaan yhteistyössä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ja Keravan kaupungin kanssa.