Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuusulassa 200 000 euroa osallistuvaan budjettiin – tämän vuoksi rahamäärä on tuplasti aiempia vuosia isompi

Tammikuun 9. käynnistyvälle Tuusulan osallistuvan budjetoinnin kierrokselle esitetään budjetiksi 200 000 euroa aiempien vuosien 100 000 euron sijaan.

Tämä mahdollistaa aiempaa isompien ja vaikuttavampien projektien toteuttamiseen.

Muutos toteutetaan kustannusneutraalisti siten, että seuraava kuntatasoinen osallistuvan budjetoinnin kierros käynnistetään vasta vuonna 2025. Lopullisen päätöksen budjetista tekee kunnanvaltuusto joulukuussa.

– Meillä on Tuusulassa kokemusta osallistuvasta budjetoinnista jo viiden vuoden ajalta. Nyt on tullut aika kehittää prosessia, kertoo kehittämispäällikkö Heidi Hagman tiedotteessa.

Aiempina vuosina esimerkiksi asukkaiden puistojen perusparannukseen, infraan tai liikenneturvallisuuteen liittyvät ideat ovat ylittäneet alueellisen budjetin, eivätkä ole edenneet osbussa asukasäänestykseen. Suurempi budjetti mahdollistaa isompien projektien lisäksi useampien asukkaiden ideoiden etenemisen äänestykseen asti.

Jännittävä Osbu-äänestys alkoi Tuusulassa – eniten ääniä saaneet ehdotukset toteutetaan tämän vuoden aikana

Aiempien vuosien tapaan ideoita kerätään sähköisesti osallistu.tuusula.fi -sivustolla sekä paperilomakkeilla pop up -ideapajoissa, kirjastoissa ja TuusInfossa.

Kuluvan vuoden osbu-projektien toteutukset ovat loppusuoralla. Riihikalliossa järjestetään syyssäpinät lauantaina 15.10. kello 12–15.

Osallistuva budjetointi kantaa hedelmää Tuusulassa

Koululaisten syyslomalla pidettävän lajikokeilupäivän ilmoittautuminen avautui 3.10., ja ryhmät täyttyivät vauhdilla, mutta muutama paikka on kunnan mukaan vielä vapaana.

Seuraavaksi asennetaan penkkejä Hyrylän alueelle ja istutetaan lisää puita joutoalueille.

Kesällä tehdyn asukaskyselyn perusteella istutettavaksi valittiin hedelmäpuita, ja ne tulevat Tuuliviirin ja Omenalahden puistoihin.

Asukkaat äänestivät myös Etelä-Tuusulan kylien alueella sijaitsevien pulkkamäkien kunnostamista. Vastaamalla kyselyyn voit vaikuttaa siihen mikä tai mitkä alueen pulkkamäet raivataan syksyllä talven pulkkahetkiä varten.