Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tätä asuntoa ei osta perusperhe – Järvenpäässä myynnissä asunto omalla elokuvateatterilla

Viikon asunto: Elokuvateatterin äänimaailmaa ja akustointia rakennettiin viikko. Huone on äänieristetty, ja kaikki sen tekniikka jää uudelle asukkaalle.

"Asunnossa on kolme hyvänkokoista makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, sauna, kodinhoitohuone sekä oma todella tyylikäs elokuvateatteri", kertoo Oikotien myynti-ilmoitus. Ilmoitus saa hieraisemaan silmiä. Oma elokuvateatteri paritalossa? Tämä aika lailla harvinainen asunto on myynnissä Satukallion alueella Järvenpäässä.

– Kyseessä on kiinteistömuotoinen paritalo. Tontilla on hallinnanjakosopimuksella kaksi paritaloa ja yksi omakotitalo, kertoo asuntoa välittävä Jarkko Gorski Remaxilta.

Hallinnanjakosopimuksen mukaan jokainen osapuoli vastaa oman alueen ja rakennuksen huolto-, korjaus- ja ylläpitokustannuksista. Asuminen tapahtuu kuin omakotitalossa, ja muun muassa vastikkeita ei makseta.

Sijaintia Gorski kehuu erinomaiseksi. Kauppa on niin lähellä, että omalta pihamaalta voi kurkata, mahtaako kaupan pihassa olla paljon autoja.

– Moottoritien ramppi on ihan vieressä. Niin Ainolan junaseisakkeelle kuin Järvenpään asemalle on matkaa vain puolitoista kilometriä.

Asunnolla on virallisesti kokoa 110 neliötä. Kerrospinta-alaa on kuitenkin 135 neliötä. Erotus johtuu muun muassa siitä, että elokuvateatteri on niin sanottua harrastetilaa, eikä sitä voi laskea asuinpinta-alaan mukaan.

Elokuvateatterista johtuen makuuhuoneita on siis entisen neljän sijaan kolme. Keittiö avautuu olohuoneeseen ja toisessa kerroksessa on lasitettu, koko asunnon levyinen parveke. Mutta se elokuvateatteri, puhutaanpa hetki siitä.

– Kyseessä on kelluva huone, eli huoneen sisään rakennettu huone, joka ei ole mekaanisesti rakenteissa kiinni, välittäjä kertoo.

Rakenteen ja huoneen välissä on tyhjää tilaa ja eristystä on myös lisätty reilusti. Nämä seikat tekevät huoneesta erittäin äänieristetyn. Sisäseinien erikoiselementtien ansiosta akustointi on huippuluokkaa ja ääni ei kaiu huoneessa oikeastaan lainkaan. Elokuvateatterin tekniikan ja toteutuksen on tehnyt kotiteattereihin ja hifiin erikoistunut liike.

– Äänimaailmaa ja akustointia rakennettiin kokonainen viikko, jotta se saatiin täydelliseksi, Gorski tietää kertoa.

Kaikki elokuvateatterin tekniikka jää uudelle asukkaalle.

Asunnossa on suora sähkölämmitys ja ilmalämpöpumppu. Vuoden sähkönkulutus on ollut 15 000 kilowattituntia, mikä on selkeästi keskivertoa vähemmän.

– Kiinteistöön kuuluu myös sähköauton latauspiste, joten kulutuslukemissa on mukana myös sähköauton latauksia, Gorski kertoo.

Gorski ei usko, että taloa ostaa ihan perusperhe.

– Eihän tätä kukaan sellainen halua, jolle tuo elokuvateatteri on turha. Kiinnostuneita on ollut paljon lähinnä Helsingistä ja Espoosta.