Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt voit vaikuttaa Keusoten palvelujen verkostosuunnitelmaan – säästötavoitteet vaativat merkittäviä muutoksia palveluverkkoon

Keusoten tavoitteena on turvata yhdenvertaiset ja sujuvat palvelut koko Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen asukkaille sekä hillitä kustannusten kasvua vuosina 2023–2030, kertoo Keusote tiedotteessaan.

– Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen palvelujen verkostosuunnitelma on konkreettinen toimenpidesuunnitelma siitä, miten tuotamme palveluitamme hyvinvointialueella. Verkostosuunnitelma tehdään huomioiden muun muassa henkilöstön saatavuuden ennusteet, väestöennusteet sekä teknologian kehittyminen. Palvelujen verkostosuunnitelman työstämistä ohjaa hyvinvointialueen strategia 2023–2025 ja palvelustrategia, tiedotteessa kerrotaan.

Pitkän tähtäimen palveluverkkosuunnitelman 2020–2030 tavoitteena on parantaa palvelujen laatua ja vaikuttavuutta, palveluiden saatavuutta sekä uudistaa ja monipuolistaa palveluita.

Ensi vuodelle valmistelussa olevaan talousarvioon on sisällytetty 2,5–3 miljoonan euron vuokrakulusäästötavoite, mikä on noin 10 prosenttia nykyisistä vuokrakuluista. Vuokrakulusäästötavoite tukee omalta osaltaan hyvinvointialueen taloustilannetta, minkä taustalla on valtion rahoitus hyvinvointialueelle. Tavoitteeseen pääsy vaatii merkittäviä palvelujen verkostomuutoksia.

Alueen asukkaiden on mahdollista osallistua palvelujen verkostosuunnitelman valmisteluun.

– Palvelujen verkostosuunnitelman valmistelussa selvitämme hyvinvointialueen asukkaiden, henkilöstön ja päättäjien näkemyksiä palvelujen verkostosta, nykyisistä hyvistä käytänteistä sekä kehittämiskohteista kyselyillä, tiedotteessa sanotaan.

Kysely on auki 31.10. saakka ja siihen pääsee täältä.

Palvelujen verkostosuunnitelman valmistelusta pidetään kolme asukasinfoa. Samansisältöiset infot ovat klo 18–19.30:

15.11. Nurmijärvellä: Monitoimitalo Monikkosali (Kuntotie 7, Klaukkala)

16.11. Tuusulassa: Gustavelund (Kirkkotie 36, Hyrylä)

30.11. Hyvinkäällä: Hyvinkään lukio Kipinä (Kenkätehtaankatu 1, Hyvinkää)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueelle valittiin johtajia tiistaina – nimet tuttuja Keusotesta

Keusote avaa lähineuvontapisteen Järvenpään JUSTiin – pilottikokeilu kestää vuoden loppuun

Keusote tarjoaa tänä syksynä tilojaan yhdistysten käyttöön – "Jatkamme vastaavien kumppanuusmallien suunnittelua"