Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Järvenpään hakkuusuunnitelmasta äänestettiin kaupunki-kehityslautakunnassa

Järvenpään kaupunkikehityslautakunta käsitteli 13.10. metsien hoitosuunnitelmaa, johon sisältyi laajoja hakkuita kaupungin omistamilla asemakaavan ulkopuolisilla alueilla. Lautakunnassa Riikka Juuma (vihr.) ehdotti Timo Haimalan (sd.), Katja Repon (plus.) ja Markku Tenhusen (kd.) kannattamana, että asia palautetaan uudelleen valmisteluun niin, että metsänhoitosuunnitelma päivitetään vastaamaan uutta kaupunkistrategiaa. Strategiassa taajamametsien hoito Järvenpäässä painottaa luontoarvoja ja virkistyskäyttöä. Lisäksi ehdotus sisältää sen, että päivitetään myös suunnitelma asukkaiden osallistamiseen ja valvonnan resurssitarpeen tarkistamiseen kaupungin metsien hoidossa sekä hakkuiden tilaamisen laadullisiin määrityksiin.

Äänestyksessä palautusehdotus sai kahdeksan ääntä, kun pohjaesitys sai kolme ääntä ja näin asia palautettiin valmisteluun.

Käsittelyssä ollut metsänhoitosuunnitelma sisälsi hakkuita lähivuosina Mikonkorvessa, Wärtsilässä, Isokydössä ja Paavonpolun ympäristössä.