Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rudi säntäsi auttamaan sairaskohtauksen saanutta – Kennelliitto palkitsee järvenpääläisen sankarikoirana

Järvenpääläisestä rottweiler Rudista (How About Tuisku) tulee pian virallisesti sankarikoira, kun Kennelliitto palkitsee Rudin sankarikoiran arvolla joulukuun alussa. Kennelliitto tiedotti asiasta keskiviikkona.

Sankarikoiran arvon voi saada koira, joka on vaikuttanut merkittävästi siihen, että yksi tai useampi ihmishenki on pelastunut.

Järvenpääläisen Rudin sankaritarina juontaa juurensa Järvenpään hiihtomajan metsiin, lähelle Tuusulan rajaa.

Rudi oli toukokuisella aamulenkillä omistajiensa kanssa, kun se otti ilmavainun.

Lenkin loppupuolella koira säntäsi niin ryminällä pusikkoon, että sitä taluttaneen omistajan kenkäkin jäi matkan varrelle.

Rudi ja omistajat löysivät metsästä lenkkeilijän, joka oli saanut sairaskohtauksen ja tuupertunut maahan.

Toinen omistajista piti huolen, että lenkkeilijä pysyy lämpimänä ja paikalle hälytettiin ambulanssi, joka vei lenkkeilijän hoitoon.

– Asiaa vähän himmentää se, että emme tiedä miten sairaskohtauksen saaneelle kävi. Toki se ei ole koiralta pois, sillä Rudin vainun ja päättäväisyyden ansioista lenkkeilijälle saatiin apua, omistaja Marko Solismaa kertoo.

Nuoren, kohta 2-vuotiaan, rottweilerin omistaja kertoo, että heille hetki oli pysäyttävä, sillä vaikka he ihmisen etsintää maastossa hakukoiratreeneissä viikoittain harjoittelevat, niin toukokuinen löytö oli kaukana normaalista harjoitustilanteesta.

Omistajat ovatkin syystäkin ylpeitä lemmikistään.

– Kyllähän Rudi on sellainen musta enkeli, Solismaa kuvaa.

Omistajien mukaan Rudi ei ole kuitenkaan tähtäämässä pelastuskoiraksi, vaan mielessä ovat lähinnä hakukoirien kilpakentät.

Luonteensa puolesta omistajat näkevät, että nuori rottweiler sopii hyvin hakukoiraksi, sillä Rudi on napakka, ystävällinen ja ihmisrakas lapsiperheen koira.

– Koira on vielä kovin nuori, mutta osoittaa olevansa ihan oikeassa hommassa ja nauttii itsekin harrastuksesta.