Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon asunto | Kodiksi halliosake Keravalta – "Rekka-autonkin saa tarvittaessa lähes oven eteen"

Vaikeasti määriteltävä. Sitä on Keravan Jäspilänkadulla myynnissä olevan asunnon asuntotyyppi. Kerrostalo se ei ole, eikä myöskään omakotitalo tai paritalo. Rivitalo on ehkä lähimpänä totuutta, ja sellaisena sitä myydään Oikotiellä. Mutta ihan perinteisestä rivitalosta ei puhuta, sillä naapurissa ei asu ketään muuta. Kyseessä on halliosake, joka on heti alun perin rakennettu asuinhuoneisoksi. Yhtiöön kuuluu seitsemän muuta halliosaketta, joissa kaikissa on yritys- tai harrastetoimintaa.

– Asunto on ulkoapäin hieman poikkeavan näköinen, sillä kyse on hallista. Hallissa on kuitenkin omat etunsa. Huonekorkeutta on alakerrassa peräti viisi metriä, kertoo Aurentum LKV:n kiinteistönvälittäjä Tomi Jaatinen.

Autopaikkoja on virallisesti yksi, mutta kun tie ei ole pysäköintikieltoaluetta, voi autonsa jättää lähes minne vain.

– Rekka-autonkin saa tarvittaessa lähes suoraan oven eteen, Jaatinen sanoo.

Rekka-autonkin saa tarvittaessa lähes suoraan oven eteen.

Tomi Jaatinen

Alhaalta löytyy sauna, makuuhuone ja ruokailutila. Ylhäällä on toinen makuuhuone ja olohuone.

– Makuuhuoneet ovat sen verran reilun kokoiset, että ne voi molemmat jakaa väliseinällä kahdeksi huoneeksi.

Jaatinen sanoo, että asumiskustannukset ovat pienet, ja muun muassa lämmitys sisältyy hoitovastikkeeseen.  Koska muut osakkeet ovat varastoja, on yhtiökokouksessa päätetty, että niiden lämpötila pidetään 16 asteessa. Asunnossa kuitenkin pidetään normaali, asumiseen sopiva lämpötila. Se saavutetaan maalämmöllä ja vesikiertoisella lattialämmityksellä.

– Yläkerran lämmitykseen riittää pieni sähköpatteri.

Jos ei asunto ole ihan perinteinen, ei sitä ole myöskään tämän halliosakeyhtiön sijainti.  

– Yleensä halliosakkeet sijaitsevat tehdasalueella, jossa on paljon liikennettä eikä ehkä peruspalveluita kovinkaan lähellä. Tämä on rauhallinen alue, vilkasta liikennettä ei ole, lähin kauppa on heti vieressä, juna-asemalle on noin kilometri ja autolla liikkuva pääsee ilman liikennevaloihin pysähtymistä suoraan vieressä olevalle Lahden moottoritielle, Jaatinen listaa.

Jaatinen arvelee, että talon päätyy ostamaan nuorempi mieshenkilö. Tämän hän sanoo siksi, että asunnon ulkopuoli ei välttämättä miellytä naisen silmää. Osa myös saattaa säikähtää yläkertaan meneviä jyrkähköjä portaita.

–  Mutta muuten tässä voi asua ketä vain: yksin asuja, yksinhuoltaja, pariskunta tai lapsiperhe. Tosin lapsi joutuisi hakemaan kaverit muualta, sillä muita lapsia ei tässä osakeyhtiössä asu.

Sarjassa esitellään Keski-Uudenmaan asuntotarjontaa.