Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Minun työpaikkani | Joskus työ Kokkikartanolla Keravalla vaatii jopa kymmeniä tuhansia askeleita - "Parasta työssä ovat ihmiset"

Kokkikartanon tuotannon työjohtaja Ukko Väkevä ei useinkaan tiedä, mitä kaikkea päivä tuo tullessaan, mutta luovii sujuvasti tilanteesta toiseen.

21 000 askelta. Se on ennätys, jonka Kokkikartanon tuotannon työjohtaja Ukko Väkevä on työvuorossaan ottanut. Silloin miestä on tarvittu monessa paikassa yhtä aikaa. Väkevä muistelee kyseistä päivää naurahtaen, mutta toteaa samaan hengenvetoon, että onneksi tuollaisia päiviä tulee eteen vain harvoin.

– Vaikka kiire on usein, niin onneksi ei noin kiire, hän toteaa.

Väkevä tekee työtä kahdessa vuorossa. Aamuvuoro alkaa kuudelta ja päättyy kahdelta. Iltavuoroon hän tulee kello 12 ja päättää sen kahdeksalta. Jokainen vuoro alkaa kiireettömällä kupilla kahvia. Joskus se onkin päivän ainoita rauhallisia hetkiä.

– Tulen aina töihin hyvissä ajoin ennen oman vuoroni alkua, jotta ehdin juoda kahvin ihan rauhassa.

– Kun työvuoro sitten alkaa, puen päälle työlakin, -takin ja -housut sekä turvakengät. Käymme työparin kanssa läpi sen, miten aamuvuoro on mennyt, jotta iltavuoroon jäävä saa mahdollisimman hyvät eväät iltavuoron läpiviemiseen.

Parasta työssä ovat ehdottomasti ihmiset.

Matoja ja pankkiholveja – kokenut rekka-auton kuljettaja on ehtinyt kuskata vähän kaikkea

Väkevä tekee työtä niin tietokoneen ääressä kuin pakkaamossa ja lähettämössä. Se tarkoittaa, että hän siirtyy yläkerrassa sijaitsevasta toimistosta usein montakin kertaa päivässä alakerran linjastoille. Siellä saattaa kone kaivata huollon tilaamista tai työntekijällä olla ongelma, jonka ratkaisuun hän tarvitsee esimiehen apua.

Joka kerta linjastoille siirtyessään hän käy läpi tarkan hygieniaproseduurin, jonka aikana kädet ja kengät desinfioidaan valvovien silmien alla. Parta suojataan erillisellä partasuojalla ja kädet kertakäyttöhanskoilla.

Väkevä seuraa jatkuvasti tuotannon etenemistä ja varmistaa, että päiväksi suunniteltu tuotantomäärä toteutuu.

– Jos on hieman hiljaisempaa, saatamme tehdä jo seuraavan päivän määriä.

Kun vuoro alkaa, Väkevä harvoin tietää, mitä päivä tuo tullessaan. Vuorossa on osattava luovia vaihtuvasta tilanteesta toiseen. Ajankäytön jakaminen onkin yksi työn suurimpia haasteita.

– Yhtäkkiä saattaa samaan aikaan olla monta asiaa, joihin minulta odotetaan reaktiota tai toimenpiteitä, ja silloin asioita pitää osata priorisoida. Parasta työssä ovat ehdottomasti ihmiset, joiden joukko on Kokkikartanolla varsin kirjava. Linjastoilla kuulee montaa eri kieltä, jo monen kanssa yhteinen työkieli on englanti.

Jos päivän perustöitä on mahdotonta listata, niin iltavuoro päättyy yleensä aina samoin tavoin. Väkevä käy pakkaamossa varmistamassa, että siellä on kaikki hyvin.

Sen jälkeen hän suuntaa keittiöön tarkastamaan, että siellä edetään aikataulussa.

– Yleensä ihan viimeiseksi käyn lähettämössä katsomassa, että sielläkin on kaikki hyvin. Haluan varmistaa, ettei kenenkään työ esty asian takia, jonka ratkaisuun minulla on avaimet.

Sarjassa vieraillaan keskiuusmaalaisilla työpaikoilla.