Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Viikon asunto | Tuusulassa Amerin alueella myynnissä olevassa omakotitalossa yksi iso plussa on aurinkosähkövoimala

Talossa on panostettu kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin.

Tuusulassa Amerin alueella myyntiin juuri tulleen iso omakotitalon hinta on yli puoli miljoonaa euroa. Asuntoa välittää Roof LKV:n Mikko Lehtonen, joka on sitä mieltä, että ostajia löytyy yhä tämänkin hintaisille taloille, vaikka koronan vanavedessä tullut isojen asuntojen kysyntä onkin hieman taittunut.

Kolmio järvenpääläisessä luhtitalossa lattialämmityksellä – "Talo on oikein hyvällä paikalla Kinnarin ytimessä"

– Asun itsekin tässä lähellä ja tiedän, että tällä alueella ei kovinkaan usein tule tarjolle tämän koko- ja ikäluokan taloja. Tällaisille hyville perheasunnoille on kyllä ostajia, Lehtonen vakuuttaa.

Hän toteaa, että talo sopii hyvin isommallekin lapsiperheelle, sillä asuinpinta-alaa on 187 neliön verran. Huoneet ovat Lehtosen mukaan reilun kokoisia.

– Asunnossa on panostettu kylpyhuoneisiin ja wc-tiloihin. Vessoja on kolme ja varsinaisia kylpyhuoneita kaksi. Myös yhdessä vessassa on suihku. Aamuisin ei siis ole ruuhkaa, vaikka useampi lapsi olisi samaan aikaan lähdössä koulun ja vanhemmat töihin.

Tällaisille hyville perheasunnoille on kyllä ostajia.

Hän kehuu myös ensi vuonna kymmenen vuotta täyttävän talon pintamateriaaleja.

– Ne on aikanaan hyvin valittu kestämään aikaa, ja näyttävät yhä moderneilta.

Kodiksi halliosake Keravalta – "Rekka-autonkin saa tarvittaessa lähes oven eteen"

Olohuoneessa huonekorkeus on reilu viisi metriä. Se ja isot ikkunat takaavat, että päivällä luonnonvaloa riittää.

Pihan on suunnitellut puutarhasuunnittelija. Ajatus suunniteltaessa oli se, että piha on kaunis, mutta samaan aikaan mahdollisimman helppohoitoinen.

– Pihassa on paljon havukasveja ja -pensaita. Nurmikkoa pitää välillä leikata, mutta siinä se melkein on. Koko asuinalue on viihtyisä, ja ympärillä olevat rakennukset ovat kaikki uudehkoja ja saman tyylisiä.

– Yksi iso plussa on aurinkosähkövoimala. Katolle keväällä asennetut aurinkopaneelit tuottivat reilu neljäntuhannen kilowattitunnin verran sähköenergiaa kesän aikana.

– Siitä syntyy nykyisillä sähkön hinnoilla merkittävä säästö vuositasolla. Koko kiinteistön sähkönkulutus oli ennen aurinkopaneeleja reilu 16 000 kilowattituntia vuodessa.

Uunituore yksiö odottaa ensimmäistä ottajaansa Tuusulassa – taloyhtiössä yhteiskäyttöauto ja pihasauna

Lämmitysmuotona talossa on poistoilmalämpöpumppu vesikiertoisella lattialämmityksellä.

– Lisäksi löytyy iso varaava takka, joka toimii hyvin poistoilmalämpöpumpun kanssa. Asfaltoidulla etupihalla on katos kahdelle autolle ja sen yhteydessä lämmin, 15 neliön ulkovarasto. Koulu, päiväkoti sekä lähikaupat sijaitsevat kävelymatkan päässä.

Sarjassa esitellään Keski-Uudenmaan asuntotarjontaa.

Päivitetty 13.11. klo 18.56: Korjattu faktassa ollut virhe asunnon sähkönkulutusmäärästä.