Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

LC Järvenpää/Jean Sibelius palkitsi Aira Samulin Sibelius-mitalilla

Lions klubi Järvenpää/Jean Sibelius luovutti tanssitaiteilija, yrittäjä Aira Samulinille Sibelius-mitalin sunnuntaina 30.10. Hyrsylän Mutkassa Lohjalla.

Aira Samulin sai mitalin suomalaisen tanssitaiteen hyväksi tehdystä työstään, yrittäjyydestään ja esimerkillisestä, positiivisen elämänasenteen luomisesta kaikkiin suomalaisiin yhteiskuntaluokkaan katsomatta.

Sibelius-mitalin luovuttivat mitali-idean keksineet Jussi Sammalisto ja Heikki Hurme sekä klubin presidentti Pentti Kurula ja sihteeri Hannu Sahanen.

Aira Samulin kiitti yhdistystä hänelle tulleesta kunniasta ja kertoi olevansa ylpeä kuulumisesta Sibelius-mitalijoukkoon. Vuonna 1927 syntynyt Samulin syntyi Ignoilan kylässä, joka jouduttiin luovuttamaan toisen maailmansodan rauhansopimusten perusteella Neuvostoliitolle. Samulin menetti sodissa myös isänsä.

Samulin ei ole antanut katkeruuden voittaa, vaan on ollut myös ikäihmisten, perheväkivaltaa kokeneiden ja mielenterveyshäiriöistä kärsivien puolesta puhuja.

Aiemmin mitalit ovat saaneet vuonna 1990 akateemikko Joonas Kokkonen, 1996 YK:n ihmisoikeustarkkailija Elisabeth Rehn, 2003 toimittaja Erkki Toivanen, 2004 professori Irmeli Niemi, 2009 näyttelijä, ohjaaja ja teatterinjohtaja Lasse Pöysti, 2014 oopperalaulaja Jaakko Ryhänen ja 2015 viulutaiteilija Pekka Kuusisto.